Bogdan Olteanu va afla pe 1 octombrie sentinţa finală în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la 7 ani de închisoare

Bogdan
Olteanu va afla pe 1 octombrie sentinţa finală în dosarul în care a fost
condamnat, în primă instanţă, la 7 ani de închisoare

Bogdan Olteanu a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie/ Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti ar putea da, pe data de 1 octombrie, decizia definitivă în procesul de corupţie al fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind condamnat la şapte ani de închisoare, în primă instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Judecătorii ar urma să decidă dacă menţin verdictul dat de prima instanţă sau modifică sentinţa. La sfârşitul anului trecut, fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie.
 
Bogdan Olteanu a contestat sentinţa şi cere să fie achitat.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi cerut şi ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, în schimbul numirii lui lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
 
Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunerii.
 
La ultimul termen din prima instanţă, DNA a cerut 10 ani de închisoare pentru fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, însă judecătorul a dictat şapte ani, decizie care nu a fost, însă, definitivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările