Bogdan Aurescu, după ce primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Chişinău: România îşi ţine mereu promisiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din vaccinurile trimise de România către Republica Moldova. FOTO: Facebook/ Maia Sandu
O parte din vaccinurile trimise de România către Republica Moldova. FOTO: Facebook/ Maia Sandu

România îşi ţine mereu promisiunile în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova, a scris pe Twitter, sâmbătă,  ministrul de externe Bogdan Aurescu, după ce Republica Moldova a primit primele doze de vaccin anti-covid, trimise din Bucureşti.

„Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova! România îşi ţine mereu promisiunile, în beneficiaul direct al cetăţenilor Republicii Moldova”, a scris Bogdan Aurescu pe contul de Twitter.

Maia Sandu: Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău.  Ea a precizat că lotul primit sâmbătă de vaccinuri AstraZeneca va fi utilizat pentru imunizarea „tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia”, vaccinarea urmând să înceapă în zilele următoare: „Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”.

„Suntem foarte recunoscători României, autorităţilor de la Bucureşti pentru acest vaccin. Aşteptăm în continuare să vină şi celelalte doze. Dar această primă tranşă este foarte importantă pentru noi pentru că merge în primul rând pentru personalul medical din prima linie. Şi acest vaccin va salva viaţa unor oameni. Foarte încurajatoare, pentru mine, această donaţie şi sper ca în curând să putem să aducem vaccin pentru cât mai mulţi oameni şi să putem să revenim la normalitate într-un termen cât mai restrâns”, a spus preşedinta Maia Sandu, prezentă pe aeroport în momentul în care a sosit lotul de vaccinuri din România, arată Digi24

România este prima ţară UE care trimite vaccinuri Republicii Moldova, fiind şi primele vaccinuri anti-COVID la care are acces Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite