Bode, despre percheziţiile la o adresă greşită: Aţi văzut explicaţiile publice, cu numărul cadastral 26, respectiv 26A VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Lucian Bode
Ministrul Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că nu îl interesează explicaţiile date cu privire la percheziţiile făcute de poliţişti, în urmă cu o zi, la o adresă greşită din Clinceni, judeţul Ilfov. El a afirmat că Specialişti din Direcţia Control Intern vor face verificări şi vor lua măsuri în acest caz. "Această acţiune, spun foarte răspicat, nu a avut la bază o documentare corectă. Nu este vina celor care au executat misiunea", a susţinut el.

Bode a vorbit, joi, despre descinderile de la Ilfov, "acea bâlbâială, greşeală, a autorităţilor, a trupelor speciale".

"Au avut loc 221 de percheziţii, pe data de 3 martie, pe raza a 34 de judeţe. În ceea ce priveşte situaţia înregistrată în judeţul Ilfov, localitatea Clinceni, investigaţiile premergătoare efectuării percheziţiei domiciliare au fost efectuate de către poliţiştii de la Direcţia Poliţie Transporturi, care au şi participat în ziua de 3 martie 2021 la respectiva activitate. Aţi văzut explicaţiile publice, cu numărul cadastral 26, respectiv 26A. Pe mine aceste explicaţii mă interesează foarte puţin. Eu consider că s-a greşit, de aceea specialişti din Direcţia Control Intern vor face verificări şi vor lua toate măsurile care se impun. Această acţiune, spun foarte răspicat, nu a avut la bază o documentare corectă. Nu este vina celor care au executat misiunea, ştiţi foarte bine că în astfel de situaţii se face o documentare înainte şi nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la faţa locului în situaţia în care documentarea dinainte nu a fost una corectă", a afirmat Lucian Bode.

Potrivit Poliţiei Române, miercuri, poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul altor forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziţie domiciliară, în 34 de judeţe şi în Bucureşti.

Acţiunea s-a desfăşurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit calcan şi atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi un revolver şi 59 de cartuşe cu bile metalice, deţinut ilegal.

O femeie din Clinceni a reclamat că a fost trezită împreună cu fiica ei de poliţişti şi trupele speciale, care au spart uşa şi le-au imobilizat, percheziţia fiind făcută însă la adresa greşită.

Joi, Poliţia Română a transmis că, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la o percheziţie care ar fi fost efectuată, ieri, de către poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi, în judeţul Ilfov, la o altă adresă decât cea menţionată în mandat, conducerea Poliţiei Române a dispus verificări, prin specialiştii Direcţiei Control Intern, urmând ca, în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite