Boc:"Impozitarea pensiilor nu acoperă în totalitate creşterea TVA. Ne trebuie şi alte măsuri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc, aflat într-o vizită în judeţul Tulcea pentru a vedea satele sinistrate, a declarat că Guvernul caută o alternativă la majorarea TVA, dar aceasta ar trebui acceptată de Parlament. De asemenea, premierul a adăugat că impozitarea pensiilor nu va acoperi în totalitate creşterea TVA.

La finalul şedinţei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Tulcea, premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti dacă este posbil ca în perioada imediat următoare Guvernul să decidă scăderea TVA.

"Dacă vom găsi o alternativă la TVA, şi acea măsură  va fi aprobată de Parlament, se va face. Deocamdată lucrăm la foarte multe scenarii şi pâna la finalizarea bugetului pe 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu această dublă condiţie: să găsim măsurile care se pun în locul TVA şi pe de altă parte acele măsuri să fie acceptate de către Parlament",  a declarat Emil Boc.

Prim-ministrul a subliniat că dacă se va renunţa la majorarea TVA şi se va trece la impozitarea pensiilor aşa cum s-a dorit iniţial, această măsura nu va fi îndeajuns.

"Impozitarea pensiilor nu acoperă în totalitate creşterea TVA, vor trebui şi alte măsuri avute în vedere şi de analizat.", a spus Boc.

Şeful Executivului a adăugat că TVA s-ar putea reduce cu câteva procente, dar vor exista în continuare părţi ce trebuie acoperite.  "TVA s-ar putea reduce cu câteva procente, dar tot rămâne o parte care va trebui să fie acoperită în contiunare. Nu a fost şi nu este o bucurie pentru nimeni, dar în acel moment, nu am avut o altă soluţie decât aceasta."

Emil Boc nu a vrut să răspundă jurnaliştilor care cereau precizări clare referitoare la termenele la care s-ar putea reduce TVA, precum şi la măsurile alternative pe care le ia în calcul.

"De la mine nu veţi smulge date, termene, zile, vă pot spun doar ce avem în vigoare astăzi, v-am spus doar, ca perspectivă, ce se poate analiza şi la ce se poate lucra", a spus Boc.

În cele din urmă, Boc a spus ferm că  "remanierile (din ministere-n.r) se fac şi nu se discută"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos" şi că toate pensiile trebuie impozitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite