Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a dat asigurări că alimentarea cu gaze este sub control, iar astăzi şi mâine avem suficiente rezerve de gaze, indifierent de temperaturile de afară.

CITEŞTE ŞI:

Alimentarea cu gaze a fost sistată în centrul Capitalei

Transgaz a deconectat marii consumatori de gaze, pentru a fi asigurată alimentarea populaţiei

Criza gazelor: Guvernul, cu pantalonii-n vine în plin ger

Băsescu: Vom cere FMI să amânăm liberalizarea preţului gazelor pentru anul 2020

Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, la finalul dezbaterilor din cadrul Comandamentului de Iarnă întrunit la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben de ger, că astăzi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de cât de scăzute vor fi temperaturile de afară şi că situaţia este sub control.

"În cadrul comandamentului am discutat şi situaţia în ceea ce priveşte rezervele de gaze şi energia termică şi apă caldă pentru populaţie. Astăzi şi mâine situaţia este sub control şi urmează ca mâine să verific pentru ca şi în zilele următoare să nu fie probleme. Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi cu cei ai Transgaz şi am demarat procedurile pentru ca, indiferent de temperaturile de afară, în zilele următoare să nu existe probleme în alimetarea cu gaze. Presiunea la gaze astăzi este în regulă şi nu avem probleme, indiferent de temperaturile de afară", a afirmat Boc.

În privinţa costurilor mai ridicate pe care va trebui să le suporte populaţia în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, premierul Boc a spus că vor fi aplicate în continuate compensări pentru cei defavorizaţi, conform reglementărilor legale în vigoare.

Premierul a mai declarat că Poliţia va impune restricţii de viteză pe drumurile unde condiţiile de iarnă le impun. Mai mult de atât, potrivit procedurilor speciale, atunci când este ger, managerii companiilor care au lucrători ce îşi desfăşoară activităţile în aer liber sunt obligaţi să le ofere cel puţin un litru de cei cald pe zi şi să le pună la dispoziţie camere încălzite sau chiar să reducă programul de lucru.

CITEŞTE ŞI:

Romgaz în alertă: Importăm gaze să acoperim consumul, deşi acest lucru nu este de competenţa noastră

Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

Pericol! Suntem la un pas de a rămâne fără gaze. Stocurile obligatorii sunt la jumătate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite