Boc şi Ialomiţianu discută despre bugetele companiilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu
Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu

Premierul Emil Boc discută, începând cu ora 11.00, la Palatul Victoria, despre bugetele companiilor de stat şi cuantumul indemnizaţiilor reprezentanţilor statului în consiliile de administraţie.

Astfel, se va stabili dacă indemnizaţiile reprezentanţilor statului în consiliile de administraţie vor rămâne 47 de lei sau se vor majora, în condiţiile în care Executivul nu a prelungit şi în 2011 Ordonanţa de Urgenţă care plafona indemnizaţiile la 1% din salariul directorului.

O altă temă de discuţie va fi pierderile acestor societăţi de stat, în condiţiile în care FMI a spus că, dacă aceste companii de stat nu vor trece pe profit, atunci ele trebuie închise sau privatizate.

În 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi. Totodată, a anunţat că salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

În martie 2010, Guvernul a decis că această plafonare va fi menţinută pe întregul an.

"Aceste persoane din fruntea companiilor de stat trebuie să facă front comun şi să fie solidare cu efortul populaţiei. Chiar dacă s-ar justifica uneori, la societăţile unde este perfomanţă, un salariu mai mare, din solidaritate menţinem salariul la nivel de secretar de stat pentru directorii companiilor naţionale”,afirma premierul Emil Boc în luna martie 2010.

Executivul a uitat însă să prelungească şi pentru 2011 OUG, valabilă doar până la 31 decembrie, în condiţiile în care bugetarii au în continuare salariile tăiate cu 25%.

La începutul acestui an a fost semnat un memorandum pentru a fi păstrată această regulă, însă situaţia se va schimba atunci când vor fi aprobate bugetele companiilor de stat pentru că, acolo unde se înregistrează profit, se vor acorda indemnizaţii mult mai mari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite