Boc: Din declaraţiile de avere trebuie să dispară anumite date personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la Camera Deputaţilor, că averile politicienilor trebuie să fie transparente, dar în declaraţie trebuie să nu apară date personale.

Premierul Emil Boc a cerut astăzi parlamentarilor să revină la forma iniţială a Legii ANI, prin reintroducerea în actul normativ a dispoziţiilor înlăturate la Senat.


"Din punctul de vedere al Guvernului, susţinem că forma actului normativ promovată prin Guvern şi adoptată de Cameră, ceea ce aţi adoptat în Cameră, ca formă a proiectului de lege pentru ANI, răspunde exigenţelor MCV din punctul nostru de vedere. Suntem aici nu pentru a veni cu un proiect nou. Ce aţi adoptat răspunde exigenţelor. Solicităm să discutaţi acest proiect de lege, să-l adoptaţi în forma în care l-aţi adoptat şi să reintroduceţi acele dispoziţii are au fost înlăturate la Senat", a spus Boc, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor convocată pentru a pune în acord Legea ANI cu decizia Curţii Constituţionale şi a stabili formula de lege care va fi dezbătută în sesiunea extraordinară din 16 august.

Premierul a spus că este nevoie de o singură declaraţie de avere în care să nu mai apară anumite date personale ce ţin de domiciliu sau adresa imobilului.

"În rest, cred că nu avem nimic de ascuns. Declaraţiile de avere trebuie să fie păstrate pe site pe toată durata mandatului. O declaraţie publică de avere, doar cu ştergerea elementelor cu caracter personal, răspunde exigenţelor Curţii Constituţionale şi Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi ale românilor", a adăugat Boc.

Premierul a mai spus că trebuie majorat de la un an la trei ani termenul în care ANI poate, după sfârşitul mandatului, verifica declaraţiile de avere, considerând că cel de un an este prea scurt, fiind insuficient pentru o verificare concludentă.

Premierul Boc a precizat că Legea ANI, cu aceste reglementări reintroduse, va răspunde exigenţelor României în raport cu UE, dacă va fi adoptată în sesiunea extraordinară a Camerei.

La şedinţă participă şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite