BNR lansează vineri o nouă monedă de argint dedicată lui Rebreanu

BNR lansează vineri o nouă monedă de argint dedicată lui Rebreanu

Noua monedă de 50 de bani, o necunoscută

Banca Naţională a României pune vineri în circulaţie, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 125 de ani de la naşterea scriitorului Liviu Rebreanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint este de 250 de lei, iar tirajul de 1.000 bucăţi, potrivit Agerpres. Punerea în circulaţie se realizează prin sucursalele BCR din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.

Aversul prezintă, suprapusă peste un cerc, o compoziţie grafică care sugerează romanul 'Ion' al scriitorului Liviu Rebreanu; deasupra, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', stema României, valoarea nominală a monedei '10 LEI' şi anul de emisiune '2010'.

Reversul prezintă portretul lui Liviu Rebreanu, suprapus peste un cerc; în stânga, perioada în care a trăit scriitorul '1885' - '1944' şi inscripţia în arc de cerc 'LIVIU REBREANU'; în dreapta, jos, semnătura acestuia.

Moneda cu o valoare nominală de 10 lei are o formă rotundă, diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame.

Noua monedă de 50 de bani, o necunoscută

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: