Blejnar cere închiderea dosarului în care este cercetat alături de soţii Nemeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blejnar cere clasarea dosarului în care este cercetat FOTO Adevărul
Blejnar cere clasarea dosarului în care este cercetat FOTO Adevărul

Sorin Blejnar s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a depune un memoriu prin care solicită clasarea dosarului în care este cercetat alături de soţii Diana şi Radu Nemeş şi implicit stoparea urmăririi penale pe numele său. Concret, fostul şef al Administraţiei Naţionale Fiscale a precizat la intrarea în sediul instituţiei că se bazează pe două decizii ale instanţelor în motivarea acestei solicitări.

„Am venit să depun un memoriu prin care să cer clasarea lucrarii şi implicit stingerea acţiunii penale împotriva mea, motivat de mai multe înscrisuri pe care vreau să le depun. Cele mai importante sunt două încheieri ale Curţii de Apel Bucureşti şi a Completului de trei judecători de la Curtea Supremă care stipulează foarte clar, sunt din aprilie 2013, şi spun că nu am nicio implicare în acest dosar că nu există niciuj indiciu, darămite indicii temeinice care să ateste vinovăţia mea”, a precizat Blejnar.

Întrebat de ce i-a luat un an să depună acest memoriu, Blejnar a arătat că de-abia săptămână trecută a primit materialul de urmărire penală pe un DVD.

„Am studiat şi am constatat că de la momentul respectiv şi până astăzi nu există niciun fel de referire sau o declaraţie a cuiva că aş fi implicat. Deci în perioada de un an scursă de la acea sentinţă definivă, respectiv, măsura interdicţiei de a părăsi ţara, în care judecătorii spun că nu există probe, nu există indicii, nici măcar un indiciu, nici măcar indicii temeinice”, a mai spus Sorin Blejar.

Mai mult, acesta a precuzat că nu îl cunoaşte pe Radu Nemeş şi că nu a fost citat astăzi de procurorii anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite