Biserica Ortodoxă dezaprobă „ferm” legalizarea parteneriatelor civile: Primul pas spre legalizarea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Biserica Ortodoxă Română dezaprobă „ferm” o eventuală legalizare a parteneriatului civil. Afirmaţia vine la o zi după ce ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege în acest sens.

Vasile Bănescu a afirmat că o eventuală legalizare a parteneriatului civil este „primul pas spre legalizarea căsătoriilor dintre persoane de aceleaşi sex” iar menirea sa este „de a face încetul cu încetul acceptată ideea de căsătorie între aceste persoane”.

În opinia sa, este vorba despre o „inutilă suprapunere cu instituţia căsătoriei” şi un „surogat al căsătoriei pentru cei care îşi doresc să pornească la drum împreună neasumând integral acest lucru”.

Prin legalizarea acestor parteneriate, „se pune în pericol familia în paradigmă morală şi spirituală”, estimează oficialul BOR.

Acesta a adăugat că este posibilă iniţierea de discuţii cu Parlamentul pe marginea acestui proiect, în condiţiile în care „Biserica are datoria să pună problema în cheie morală”.

Vasile Bănescu a mai susţinut că în cazul parteneriatelor civile „sunt  cu certitudine mai numeroase despărţirile”.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite