Bilete pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plătind 50% din cuantumul pensiei, pensionari târgumureşeni se pot bucura 18 zile de relaxare şi tratamente adecvate afecţiunilor de care suferă, în staţiuni balneoclimaterice din ţară, puse

Plătind 50% din cuantumul pensiei, pensionari târgumureşeni se pot bucura 18 zile de relaxare şi tratamente adecvate afecţiunilor de care suferă, în staţiuni balneoclimaterice din ţară, puse la dispoziţia lor de Casa de Pensii Mureş.
În acest an, bunicilor din judeţ le-au fost alocate 6.500 de bilete. "Acest număr este destul de mic, raportat la 160.000 de pensionari din judeţ. Până acum am reuşit suplimentarea lor cu 945 de bilete, pentru că solicitările pentru tratamente sunt în creştere cu circa 20 la sută în această perioadă a anului", ne-a spus Ileana Morent, directoarea Casei de Pensii Mureş. Cele mai solicitate staţiuni balneoclimaterice sunt Sovata, Felix şi Amara, locuri în care există baze de tratament pentru afecţiuni reumatismale, ginecologice şi ale căilor respiratorii. Însă pensionarii pot opta, în cazul afecţiunilor cardiovasculare pentru staţiuni ca Buziaş, Covasna, Tuşnad sau Vatra Dornei, cei cu probleme digestive pentru Olăneşti sau Sângeorz-Băi, iar cei care suferă de reumatism pot alege între 1 Mai, Felix, Geoagiu sau Herculane. Pensionarii care solicită bilete de tratament în aceste baze balneoclimaterice trebuie să ştie că solicitările sunt rezolvate în funcţie de ordinea în care au fost depuse. "Fiecare solicitare trebuie să fie însoţită de recomandarea medicului pentru a putea fi luată în calcul. De pildă, celor care suferă de boli cardiovasculare nu le vor fi onorate solicitările pentru locuri în staţiuni pe litoral", ne-a mai spus Ileana Morent.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite