Bilanţul Ministerului Afacerilor Interne pentru noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În noaptea dintre ani nu au fost raportate incidente majore FOTO Mediafax
În noaptea dintre ani nu au fost raportate incidente majore FOTO Mediafax

În noaptea de Revelion, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 78.000 de lei, au constatat peste 270 de infracţiuni pentru încălcarea regimului materiilor explozive, iar nouă persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea materialelor pirotehnice, se arată în bilanţul Ministerului Afacerilor Interne.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, subcomisar de poliţie Monica Dajbog, a susţinut joi, 1 ianuarie, la sediul MAI, o declaraţie de presă privind intervenţia efectivelor MAI în noaptea de Revelion. În noaptea de Revelion, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate, astfel încât toţi cetăţenii să poată petrece în siguranţă în noaptea dintre ani. 

La nivel naţional, forţele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile de ordine publică la peste 200 de evenimente organizate cu prilejul Revelionului, la care au participat aproximativ 345.000 de persoane, însă nu au fost raportate incidente majore, fiind aplicate doar 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 800 de lei. 

În ziua de 31 decembrie 2014, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 78.357 lei, fiind constatate 271 de infracţiuni pentru încălcarea regimului materiilor explozive. Totodată, nouă persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea materialelor pirotehnice. 

Poliţiştii au constatat şi alte 184 de infracţiuni, dintre care 105 de natură judiciară, 42 la regimul circulaţiei rutiere, cinci la regimul silvic şi 32 alte genuri de infracţiuni, şi au depistat 3 persoane urmărite în temeiul legii şi 260 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, şapte dintre acestea fiind reţinute şi alte şapte arestate. 

Poliţiştii rutieri au reţinut 74 de permise de conducere şi 18 certificate de înmatriculare. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii rutieri au aplicat 2.152 de sancţiuni contravenţionale, 274 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi patru pentru lipsa anvelopelor de iarnă. 

Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 211 solicitări, peste jumătate dintre acestea, respectiv 116, fiind incendii. Alte 19 evenimente au fost determinate de fenomenele meteo periculoase. Echipajele SMURD au răspuns la 804 solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. 

În urma unui apel primit prin sistemul 112, pompierii de la ISU Teleorman au intervenit pentru salvarea unui bărbat care căzuse pe un câmp în apropiere de localitatea Gălăţeni. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD, a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Alexandria. Echipele SMURD au intervenit şi în cazul unui bărbat care căzuse într-un lac din Moara Vlăsiei. Bărbatul a primit asistenţă medicală de specialitate, dar a refuzat spitalizarea, fiind în afara pericolului.

Jandarmii au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 33.950 de lei. Totodată, Jandarmeria Montană a acordat sprijin în 87 de cazuri. 

De asemenea, la nivel naţional, au fost efectuate cinci misiuni aero-medicale pentru salvarea a patru adulţi şi a unui copil, aflaţi în stare critică, cei cinci pacienţi fiind transportaţi la unităţi medicale specializate. 

În prezent, nu mai sunt anunţate drumuri naţionale închise din cauza vremii nefavorabile, însă pe câteva tronsoane încă sunt impuse restricţii de tonaj. Astfel, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată pe DN24D Tuluceşti – Vârlezi (judeţul Galaţi), iar pe DN11A Podu Turcului – Bârlad şi pe DN24A Huşi - Murgeni (judeţul Vaslui) se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite