Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 56 de morţi. Ioana Victoria Geambaşu, în vârstă de 18 ani, a murit luni dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
56 de persoane au murit în urma incendiului din clubul Colectiv FOTO Facebook
56 de persoane au murit în urma incendiului din clubul Colectiv FOTO Facebook

Ioana Victoria Geambaşu, o tânără internată la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală, victimă a incendiului din Clubul Colectiv de la sfârşitul lunii octombrie, a încetat din viaţă în această dimineaţă. Bilanţul tragediei ajunge astfel la 56 de morţi.

Tânăra, în vârstă de 18 ani, era internată în stare critică la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală. Mai exact, aceasta era în moarte cerebrală chiar din seara incendiului din clubul Colectiv, fiind ţinută în viaţă doar de aparate.

Ioana Geambaşu era din oraşul Mizil şi era olimpică la matematică. Mama acesteia este medic chirurg.

Anunţul Ministerului Sănătăţii

În spitalele din Capitală mai sunt internate 55 de persoane, rănite în incendiul din Colectiv, 13 dintre ele fiind în stare citică şi gravă, iar 42 sunt în stare stabilă:

  • Spitalul de Arşi - 13 pacienţi internaţi, 12 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Bagdasar Arseni -  11 pacienţi internaţi, 10 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Floreasca -  3 pacienţi internaţi care sunt în stare critică
  • Spitalul Elias -  6 pacienţi internaţi, 5 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Univeristar -  6 pacienţi internaţi care sunt în stare stabilă
  • Spitalul Gerota „Dimitrie Gerota” -  1 pacient care este în stare stabilă
  • Spitalul „Grigore Alexandrescu” -  5 pacienţi internaţi, 1 este în stare stabilă
  • Spitalul „Sfântul Ioan” -  2 pacienţi internaţi care sunt în stare critică
  • Spitalul Militar -  6 pacienţi internaţi care sunt în stare stabilă
  • Spitalul SRI - 1 pacient
  • Spitalul „C.C. Iliescu” - 1 pacient 

Vineri un pacient a fost transferat la spitalul AKH din Viena.cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie. 

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 56.

Răniţii, transportaţi în străinătate

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi un altul în Germania.

Spitalului Maasstad din Rotterdam, din Olanda, unde a fost transferate o parte dintre victimele rănite în incendiul din clubul Colectiv, şi-a creat o variantă în limba română a paginii sale web.

Conform paginii web, "în centrul de arşi al spitalului Maasstad sunt trataţi pacienţi cu arsuri şi alte tipuri de probleme legate de piele. În spitalul Maasstad se găseşte unul dintre cele trei centre de arşi. Celelalte două centre de arşi sunt stabilite în spitalul Rode Kruis (Beverwijk) şi spitalul Martini (Groningen) ".

De asemenea, apar informaţii şi despre condiţiile de vizitare a pacienţilor din România, fiind rugate să se prezinte doar rudele de gradul I, dar după o programare telefonică.

"Daca nu sunteţi familie directă a victimelor, atunci puteţi trimite o carte poştală. Flori şi alte cadouri nu sunt acceptate în legătură cu posibile infecţii", se mai arată pe site-ul Spitalului Maasstad.

Rudele victimelor din Clubul Colectiv mai pot găsit pe pagina web a clinicii informaţii despre specializările şi tratamentele de care beneficiază pacienţii, dar şi un număr de telefon al Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos.

"Centrul de arşi necesită specialişti pregatiţi pentru aceasta secţie. În acest centru se lucrează într-o colaborare perfectă între mai multe specialităţi cum ar fi: doctor de arşi , chirurg traumă, anestezist, chirurg plastic, doctor de copii, doctor microbiolog, fizioterapeut, ergoterapeut şi personal paramedical. Această echipă este întregită de asistente specializate în arsuri, asistente de terapie intensivă, şi asistente pentru copii. Pentru ajutorul psihic al pacienţilor se lucreaza cu pedagog, psiholog şi preot", se mai menîionează pe pagina web a clinicii.

Opt persoane au fost transportate, în urmă cu o săptămână, la spitale din Olanda, însă două au decedat. Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este internat, din 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite