Biatlonist braşovean, implicat în afacerile clanului Preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au efectuat percheziţii în judeţele Ilfov, Prahova şi Braşov
Anchetatorii au efectuat percheziţii în judeţele Ilfov, Prahova şi Braşov

Daniel Stinghe, fost schior la biatlon, a fost arestat de Tribunalul Bucureşti. El este acuzat că, împreună cu membrii clanului condus de fostul dinamovist  Eugen Preda, ar fi făcut trafic de droguri de mare risc. Clanul Preda este acuzat şi de furtul armelor din depozitul de la Ciorogârla.

Schiorul Daniel Stinghe este acuzat de procurorii DIICOT că ar fi participat, alături de membri ai clanului Preda, la comiterea de trafic de droguri de mare risc, în speţă heroină, pe relaţia Turcia, Bulgaria şi România. După o monitorizare de patru luni, anchetatorii au reuşit capturarea întregii reţele, cu puţin timp înainte ca aceasta să efectueze un nou transport de heroină.  „O parte din membrii grupului au organizat, finanţat şi realizat tranzitul unei importante cantităţi de droguri, fiind capturate 124 de kilograme de heroină în valoare de peste şapte milioane de euro. În cursul zilei de luni (ieri-n.r.), grupul pregătea şi era în faza de finalizare a unui transport de heroină cu destinaţie finală, probabil, Olanda", a precizat procurorul şef Codruţ Olaru, şeful DIICOT.

Percheziţie la Braşov

Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse din Turcia, apoi erau depozitate în România şi ulterior livrate în ţări din Europa de Vest. Cărăuşii erau recrutaţi din Bucureşti, Sibiu, Braşov sau Neamţ. Aceştia primeau în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Se pare că unul dintre cărăuşi ar fi fost şi schiorul braşovean Daniel Stinghe, care a vizitat Turcia în ultima perioadă.

Duminică, locuinţa din Braşov a sportivului a fost percheziţionată de anchetatori. Oamenii legii au ridicat un autoturism marca Volkswagen, o unitate centrală de calculator şi telefoanele mobile ale lui Daniel Stinghe. După finalizarea percheziţiei, Daniel Stinghe a fost transportat la Bucureşti pentru audieri. Sportivul  a fost arestat aseară pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

 El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de aderare la grup infracţional organizat şi tentativă la trafic internaţional de droguri şi la trafic naţional de droguri de mare risc. Avocata schiorului nu a vrut să comenteze acuzaţiile care i se aduc lui Stinghe. „Prefer să nu am nicio poziţie în acest moment", a spus avocata Lorette Luca. 

Clanul Preda, autorul furtului de la Ciorogârla

Pornind de documentarea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, anchetatorii au stabilit că o parte din membrii clanului Preda au furat cele 62 de arme din depozitul militar de la Ciorogârla. 14 persoane au fost deja arestate de Tribunalul Bucureşti, printre care şi Eugen Preda. În urma unor percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor, anchetatorii au descoperit o parte dintre armele furate, reuşind să recupereze 35 dintre ele. Restul de 27 nu au fost deocamdată găsite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite