Beznă în Bucureşti, sâmbătă seara, pentru a marca Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ora Pământului – Earth Hour, se marchează  pe 19 martie, marile oraşe ale lumii anunţând că vor participa la eveniment prin stingerea luminilor. În România, acest lucru va avea loc la ora 20.30.

„Ora Pământului” este o acţiune simbolică şi are rolul de a atrage atenţia asupra limitării efectelor poluării produse în procesul de obţinere a energiei electrice.

Printre clădirile participante la acest eveniment se numără şi cea a Ministerului de Interne. Astfel,  sâmbătă seară, în intervalul 20.30 – 21.30, vor fi stinse luminile atât la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piaţa Revoluţiei, cât şi în majoritatea clădirilor aparţinând structurilor MAI, unde nu se desfăşoară activităţi operative în regim de 24 de ore din 24.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne anunţă că au fost dispuse măsuri suplimentare de asigurare a ordinii şi liniştii publice, precum şi intensificarea misiunilor de patrulare, pentru a se asigura că nu vor fi înregistrate fapte antisociale.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică şi în cadrul unui eveniment ce va avea loc în centrul Capitalei, unde  peste 1.000 de biciclişti vor participa la o plimbare pe traseul Parcul Izvor - Piaţa Charles de Gaulle şi retur.

Şi Ministerul de Externe participă la Ora Pământului, atsfel că în intervalul 20.30-21.30 va stinge luminile în clădirea Centralei MAE şi la sediile misiunilor diplomatice, pentru a atrage atenţia, în mod simbolic, asupra necesităţii protejării mediului şi a combaterii schimbărilor climatice. 

Campania de anul acesta se desfăşoară sub sloganul #ChangeClimateChange.

Campania Ora Pământului (Earth Hour) a fost lansată în 2007, la Sidney, de World Wide Fund for Nature (WWF). La ediţia din 2015, momentul a fost marcat în 172 de ţări şi teritorii, Ora Pământului fiind, în prezent, cel mai mare eveniment dedicat mediului şi schimbărilor climatice la nivel mondial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite