Chirurgul Mircea Beuran, despre femeia arsă de la Floreasca: Ce, Beuran e piroman? Care este muşamalizarea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Beuran spune că există o neînţelegere în jurul evenimentului nefericit de la Floreasca.
Mircea Beuran spune că există o neînţelegere în jurul evenimentului nefericit de la Floreasca.

Chirurgul Mircea Beuran a făcut câteva precizări la Digi24 despre tipul accidentului mortal de la spitalul Floreasca. Beuran spune că astfel de cazuri s-au mai întâmplat şi în alte ţări mai avansate.

"Actul meu medical a fost uman, un bolnav care nu e primit în spitale pentru că e depăşit medical e o problemă serioasă, am încercat să dau o mână de ajutor, am intrat la ceva care ştiam că e greu şi mi-am asumat împreună cu pacienta şi familia.

Incidentul cu flacăra e un eveniment ataşat evenimentului boală pentru care a venit iniţial. Chirurgul e chemat să rezolve actul medical. Problema de organizare a sălii, intrumentarul folosit, substanţele folosite intră în gestiunea oamenilor angajaţi să deservească sala de intervenţie.

Poporul acesta trebuie să înţeleagă care este adevărul.

Este o tragedie, recunoaştem, dar nu e un lucru premeditat, este un accident, dar nu e unic în lume, sunt cunoştinţe despre evenimentele acestea în Europa, America. Nu reprezintă decât o problemă de înţelegere", a declarat Beuran la Digi24.

De asemenea, chirurgul a precizat că nu a blocat nimeni nicio anchetă şi că nimeni nu vrea să muşamalizeze această tragedie.

„Hai să luăm prima frază: „Beuran a dat foc pacientei” (acuzaţiile din spaţiul public - n.red.). Ce, Beuran e piroman? Atitudinea ar fi fost (să fie explicat - n.red.) ce înseamnă să dai foc. Apoi, s-a dovedit că Beuran nu a fost în sală în momentul acela şi tot se insistă. Protocolul operator este făcut din momentul în care s-a încheiat actul operator. Care este muşamalizarea?”, a spus el, referindu-se la discuţiile din spaţiul public că s-ar încerca muşamalizarea cazului.

Acesta a precizat că familia victimei nu l-a contactat şi că la spitalul Floreasca există şi o echipă de cercetare a Ministerului Sănătăţii pentru aflarea cauzelor accidentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite