Berceanu: Soluţiile găsite pentru refacerea infrastructurii inundate trebuie să nu afecteze deficitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat astăzi că trebuie găsite soluţii pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii, care să nu depăşească însă pragul de deficit bugetar.

Radu Berceanu a efectuat astăzi o vizită în judeţul Suceava, unde inundaţiile au afectat mai multe linii de cale ferată, poduri şi unele tronsoane din drumurile naţionale. Berceanu a afirmat că are în vedere trei soluţii financiare pentru refacerea infrastructurii afectate, însă aşteaptă propuneri şi de la Ministerul de Finanţe.

Avem nişte bani de la Banca Europeană de Investiţii pe care nu putem să-i cheltuim din cauza deficitului bugetar. Cu alte cuvinte, noi am avea de unde să luăm bani, problema e să avem voie să-i şi folosim pentru că folosindu-i depăşim deficitul bugetar”, a spus Berceanu.

Ministrul a precizat că, după finalizarea evaluării performanţelor economice ale României, va încerca o negociere separată cu FMI pe tema alocării unor fonduri pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii.

Berceanu a spus că se acţionează de urgenţă pentru refacerea unor investiţi importante, dând ca exemplu podul rutier peste râul Suceava, de la Dorneşti, care face legătura cu Ucraina, unde un pilon al podului a cedat şi există riscul avarierii şi a podului feroviar.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite