Băuturi şi alimente potenţial periculoase, confiscate de Interpol: 672 de persoane au fost arestate, iar 16.000 de tone de alimente au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolul de contrabandă a constituit cea mai mare parte din produsele confiscate
Alcoolul de contrabandă a constituit cea mai mare parte din produsele confiscate

Un număr total de 672 de persoane au fost arestate între luna decembrie 2018 şi luna aprilie 2019, în cadrul unei vaste operaţiuni coordonate de Interpol şi Europol vizând traficul de băuturi şi alimente potenţial periculoase, a anunţat vineri Interpol, transmite AFP.

Operaţiunea, care a implicat forţele de poliţie din 78 de ţări, a permis confiscarea unor mărfuri în valoare de peste 100 milioane de euro în magazine, pieţe, aeroporturi, porturi sau depozite. În total 16.000 de tone de alimente şi 33 de milioane de litri de băuturi potenţial periculoase au fost retrase de pe piaţă ca urmare a peste 67.000 de verificări.

Inspectorii au identificat pachete de brânză sau carne de pui în cazul cărora data de expirare a fost falsificată, băuturi conţinând produse periculoase sau loturi de carne stocate în condiţii sanitare ilegale, a precizat Interpol.

"Această operaţiune demonstrează încă odată că infractorii vor profita de orice oportunităţi pentru a face profit. Volumul confiscărilor confirmă că fraudele alimentare afectează toate tipurile de produse şi toate regiunile lumii", a declarat Jari Liukku, şeful centrului european pentru crimă organizată în cadrul Europol.

La fel ca şi la precedentele operaţiuni de acest tip, alcoolul de contrabandă a constituit încă odată cea mai mare parte din produsele confiscate, peste 33.000 de tone, urmate de cereale şi grâne (3.628 tone) şi condimente (1.136 tone), arată agerpres.ro. De exemplu, în Rusia fost închisă o uzină clandestină care producea votcă şi 4.200 litri de alcool contrafăcut au fost confiscaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite