Băsescu către opoziţie: Atenţie cu moţiunea, s-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis liderilor politici din opoziţie să fie atenţi la ceea ce îşi doresc, pentru că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, îi va chema la guvernare, dacă vin cu un program mai credibil decât ce face actualul Guvern.

"Orice soluţie în interes naţional, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susţin. De aceea, vin şi consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea. Deci fiecare trebuie să fie atent ce-şi doreşte", a declarat Traian Băsescu ăntr-un interviu acordat Hotnews.

Întrebat dacă PDL, care este creditat cu 15% în sondajele de opinie mai poate guverna, şeful statului a afirmat că guvernarea "nu se face pe sondaje". "Guvernarea se asigură pe număr de voturi în Parlament, de parlamentari. Între două alegeri, acesta este criteriul. Esenţial pentru mine este să existe stabilitate politică", a precizat Băsescu.

El a menţionat că, deşi se mişcă foarte încet, actuala coaliţie duce lucrurile într-o direcţie bună, recunoscută deja de FMI şi de agenţiile de rating.

"Eu nu pot, cu toată nemulţumirea mea faţă de lentoarea măsurilor pe care le ia actualul Guvern, nu pot să nu recunosc faptul că sunt mult mai bune măsurile luate de actualul Guvern decât propunerile domnului Ponta şi ale domnului Antonescu", a mai arătat şeful statului.

Potrivit acestuia, în prezent liderii opoziţiei nu au soluţii credibile. "Politicienii români responsabili trebuie să vorbească privind la cifre. Traducerea a ceea ce am spus este următoarea: deocamdată partidele de opoziţie nu au nicio soluţie credibilă pentru România. Am spus deocamdată, dar nu exclud posibilitatea să decidă ca împreună să prezinte românilor un program şi voi fi primul care va privi atent la el", a spus Băsescu.

PSD a anunţat că va depune, la toamnă, moţiune de cenzură. PNL a anunţat că susţine demersul. Ambale partide au declarat că fac eforturi - discuţii şi negocieri cu parlamentari ai puterii - pentru ca demersul să fie unul de succes.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc se află, astăzi, la Neptun, fiind aşteptaţi să participe, duminică, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei.

La Neptun, Traian Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, aflat într-o vizită neoficială în România, care nu a fost anunţată de Preşedinţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite