Băsescu le-a cerut americanilor suplimentarea numărului maşinilor de luptă pentru militarii români

Băsescu le-a cerut americanilor suplimentarea numărului maşinilor de luptă pentru militarii români

Traian Băsescu, preşedintele României

Prezent în Afganistan, preşedintele Traian Băsescu le-a solicitat partenerilor americani din Alianţa Nord-Atlantică, ca numărul maşinilor de luptă care le sunt acordate trupelor româneşti să fie suplimentat. Şeful statului a avut o discuţie pe această temă, la Kandahar, cu generalul Stanley McCristal, comandantul trupelor NATO în Afganistan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe de altă parte, Traian Băsescu le-a mulţumit militarilor români pentru eroismul de care au dat dovadă şi pentru dăruirea cu care îşi fac datoria. El le-a transmis că modul exemplar în care îşi fac datoria are un impact pozitiv pentru România în cadrul NATO.

Preşedintele României a decorat cu Ordinul Militar "Virtutea Militară" în Grad de Cavaler Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte Posada.

Băsescu a vizitat trupele venind de la Astana, Kazahstan, unde a efectuat o vizită de stat de două zile. Preşedintele a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi de şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările