Băsescu despre situaţia României: "Aparent este bună. Trebuie să echilibrăm bugetul...Întregul sistem trebuie schimbat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul unei întâlniri bilaterale, la summitul OSCE, desfăşurat în Kazahstan, preşedintele Traian Băsescu i-a spus vicepremierului britanic Nick Clegg, că situaţia din România este aparent bună, dar că întreg sistemul trebuie schimbat, în contextul măsurilor anticriză.

Aparent este bună. Trebuie să echilibrăm bugetul. (...) Întregul sistem trebuie schimbat, a explicat Traian Băsescu, la începutul întrevederii bilaterale cu Nick Clegg, care s-a arătat interesat de situaţia din România, informează Mediafax.

Şeful statului a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu vicepremierul britanic, în marja Summit-ului OSCE din Kazahstan.

La rândul său, oficialul britanic a amintit că miercuri a fost Ziua Naţională a României: Am auzit că astăzi este Ziua Naţională a ţării dumneavoastră. E fantastic.

Şeful statului român a mai avut întâlniri bilaterale cu omologul său kazah, Nursultan Nazarbayev, şi cu Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale, Knut Vallebak.

Traian Băsescu participă, între 01-02 decembrie, la Summit-ul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la Astana, Kazahstan.

Printre subiectele dezbătute la reuniunea OSCE se numără: conflictele îngheţate, sporirea rolului organizaţiei în gestionarea noilor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii, consolidarea proceselor democratice şi promovarea şi respectarea drepturilor omului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite