VIDEO Basarabenii i-au cerut lui Traian Băsescu Unirea cu România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

Sute de basarabeni au venit astăzi alături de preşedintele României şi nu i-au cerut, nici mai mult nici mai puţin, decât Unirea Basarabiei cu România.

Sute de români l-au primit pe preşedintele României, Traian Băsescu, ca pe un adevărat erou. În imaginile de mai jos se vede mai mult decât clar ce vor românii basarabeni de la România. Primirea a fost plină de entuziasm şi pe tot parcursul băii de mulţime s-a strigat Unire, Basarabia e România, Basarabia pământ românesc, Trăiască şi înflorească, Ardealul , Moldova şi Ţara Românească.

Această primire are legătură cu calitatea de preşedinte a statului român, lucru care se va reflecta şi în următoarele deplasări, indiferent care va fi aceasta. Important este să înţeleagă şi cei de după că politica dusă de Traian Băsescu este una de stat şi nu una personală, iar lucrurile bune trebuie să continue şi de ce nu, duse la un alt nivel. Iată că actualul guvern nu doar a dus mai departe politica faţă de Republica Moldova ci a ridicat-o la un alt nivel şi sper ca acelaşi lucru să se întâmple şi pentru cel care va veni după Traian Băsescu(dacă Băsescu ar fi fost un strateg foarte bun ar fi subliniat eforturile actualului guvern chiar dacă e în opoziţie cu el- din exterior e bine să se vadă unitate).

Şi un alt video.

Participanţii i-au cerut preşedintelui şi :"Scăpaţi-ne de ruşi", trimitere la ocupaţia din Estul celui de al doilea stat românesc.

Ceea ce trebuie să înţeleagă politicienii este că românii basarabeni nu au nevoie de un al doilea stat românesc deoarece acesta nu este capabil a le apăra drepturile. Românii basarabeni vor un tratament normal în graniţele statului român.

Masca europeană este una potrivită pentru aceste vremuri dar nu se ştie ce ne va rezerva viitorul. Uniunea Sovietică a căzut când poate nimeni nu se aştepta şi şansele ca Uniunea Europeană să fie eternă nu sunt foarte mari datorită confictului de interese dintre naţiuni.

Doar Unirea Basarabiei cu România poate oferi o garanţie de securitate şi bunăstare pentru cei de dincolo de Prut, o garanţie care să aibe continuitate indiferent de contexul global sau european.

Cum s-a comportat presa din România? Aşa cum o face de fiecare dată: jalnic. Pe prima pagină nu se aflau sutele de români basarabeni ci un posesor de maşină scumpă care s-a crezut mai tare decât trenul.

Un alt unghi.

'Cerem redobândirea Liberă a cetăţeniei române'

Şi pentru cei care nu ştiau sau au uitat că anul trecut zeci de mii de basarabeni au cerut Unirea cu România.


Iar de la Bucureşti li s-a răspuns. Păcat că politicul e decuplat de societatea civilă sau reacţionează cu aşa întârziere.
 

Şi în încheiere un scurt dialog de la faţa locului:

Elena Podoleanu :Domnule Traian Băsescu cum priviţi aderarea R.M. în UE prin Unire ?
Traian Băsescu: CEREŢI ŞI O VOM FACE!

Şi altele:

Băsescu: Chişinăul şi Moscova trebuie să se aşeze la masă şi să discute direct despre Transnistria. Prelungirea dă timp separatiştilor să se consolideze.

Doar discuţii în formatul 5+2 e puţin, dar nu trebuie evitate.

Putin şi Lavrov îşi doresc integritatea RM.

Eu dacă aş fi la Chişinău aş discuta cu Moscova. Acum este Guvernul şi Parlamentul MD, care trebuie să înceapa un dialog direct.

Transnistria nu se cedează.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite