Bărbatul care şi-a găsit soţia şi fiica împuşcate în cap vrea răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valutistul sucevean care şi-a găsit fetiţa şi soţia împuşcate  spune că pedeapsa cu închisoarea pentru criminali ar fi prea blândă. Transfigurat şi încă şocat de tragedie, Vasile Hriţcu îşi păzeşte fiul ca pe ochii din cap şi speră ca ucigaşii să aibă soarta rudelor lui omorâte.

La exact o lună de la dublul asasinat de la Siret (Suceava), când Carmen (39 de ani) şi Raluca (6 ani) Hriţcu, au fost împuşcate în stil mafiot în propria locuinţă, Vasile Hriţcu (43 de ani) a aceptat să vorbească în premieră despre tragedie.

Citiţi şi:

Asasinii din Siret, necunoscuţi valutiştilor
Mărturie: „Cămătarii au angajat asasini din Ucraina"
Suceava: Ei sunt posibilii asasini de la Siret!

Cel care şi-a pierdut soţia şi fiica a povestit reporterilor „Adevărul de Seară" momentele din ziua crimei, dar şi coşmarul prin care trece acum alături de fiul lui, Cristian, în vârstă de 14 ani.

„Ziua de 17 februarie este coşmarul vieţii mele. Eram plecat cu fiul şi, când ne-am întors acasă, mi-am văzut soţia pe jos. M-am gândit că a leşinat pentru că avea probleme cu tensiunea. Apoi am văzut sânge şi mi-am dat seama că e grav", povesteşte cu o voce stinsă bărbatul, care a slăbit în ultima lună peste 10 kilograme.

Au urmat momentele de groază. Din sufrageria casei, Cristian a început să urle la tatăl care era lângă femeie pe holul de la intrare. „Cristi o găsise pe Raluca în faţa televizorului, împuşcată. Apoi, am văzut şi eu sânge peste tot în casă şi mi-am dat seama că e grav. I-am luat pulsul soţiei şi am văzut că e moartă. Şocaţi, am sunat apoi la 112", a mai spus Vasile Hriţcu.

„Au vrut să mă jefuiască"

Carmen Hriţcu (39 de ani) a fost împuşcată în cap  de asasini   Foto: Adevărul

image

Din ziua tragediei, bărbatul, care se ocupa cu schimb de valută în Siret, şi-a luat băiatul şi s-au mutat la nişte rude la ţară. Spune că nu poate locui în casa în care şi-a văzut ucise două dintre cele mai iubite fiinţe.

„A trecut o lună şi mă gândesc tot timpul la ce a fost. Nu cred în asasinat, ci că au vrut să mă jefuiască. Probabil că au căutat sume mari de bani. Credeţi-mă, nu am fost şi nici nu sunt bogat", a mai declarat Hriţcu.

Acesta mărturiseşte că toată averea familiei lui sunt două Dacia Logan. „Dacă ar fi fost aşa cum s-a spus despre mine, că făceam afaceri cu mafia ucraineană, probabil aveam şi o maşină mai scumpă", a spus valutistul.

Consiliere psihologică

De o lună, Vasile Hriţcu stă cu ochii doar pe Cristi, băiatul lui, care învaţă la o şcoală din Siret. „Îl duc şi-l aduc în fiecare zi de la şcoală. Vreau să-l protejez pe băiat. Are tot timpul în memorie imaginea aceea. Vă daţi seama ce este în sufletul lui. El a găsit-o pe fată moartă. A devenit o fire mai închisă, dar acum merge la şcoală, unde este consiliat de un psiholog", mărturiseşte bărbatul.

El speră ca cei doi criminali, despre care se presupune că ar fi ucigaşi plătiţi din Ucraina, să fie prinşi şi pedepsiţi. Se roagă în fiecare zi la Dumnezeu să-i vadă în faţă pe asasini:

„Degeaba m-aş răzbuna. Dumnezeu o să-i bată în timp, aşa cum ştie El. Moarte pentru moarte, asta merită. De ce să le dea închisoare!? Nu merită să respire oxigen, să fie hrăniţi şi să doarmă în închisoare".

„Am pierdut ce am avut mai drag"

Raluca (6 ani) a fost ucisă în timp ce se uita la desene animate

image

„Adevărul": De ce credeţi că v-au asasinat familia?

Vasile Hriţcu: Au apărut tot felul de speculaţii, că aş face trafic cu ţigări, cu bani falşi, că am legături cu mafia ucraineană, că sunt cămătar. Am fost o singură dată în Ucraina, din curiozitate. Se poate vedea în paşaport. Soţia mea a fost de trei ori acolo, la cumpărături. Mergea la ucraineni să mai iasă din casă pentru că toată ziua avea grijă de copii.

Lumea din oraş susţine că vă ocupaţi cu traficul de ţigări şi valută şi că aveaţi legături cu ucrainenii.

Se poate verifica la Poliţie că nu am luat nici măcar o singură amendă şi că nu mi s-au confiscat ţigări, ca altora. Lucrez ca şofer la o firmă, când este nevoie de mine şi în rest mă ocup cu agricultura. Am avut mult teren luat în arendă, am utilajele mele cu care lucrez.

Dar schimbaţi şi valută?

Mai schimbam din când în când. De ce să mint? Schimbam la cunoscuţi sau prieteni. Nu mă ocupam în mod special cu asta.

Au fost date publi­cităţii portretele-robot ale pre­tin­şilor asasini. Vi se par cu­noscute fi­gurile lor?

După portretele-robot, nu i-am văzut în viaţa mea. Oricum nu i-a mai văzut nimeni prin oraş. Nu au şi nu au avut nicio legătură cu mine. Dacă aş şti ceva, aş spune. Am pierdut ce am avut mai drag.

V-au mai chemat la Poliţie?

Nu m-au chemat. Am spus tot ce ştiam la început şi cred că acum au pistele lor.

Anchetatorii încă îi caută pe ucigaşi

La o lună de la dublul asasinat de la Siret, oamenii legii nu au reuşit să-i prindă pe asasini. Tot ce ştiu despre ei e că au fost doi, cărora au reuşit să le întocmească portretele-robot. „Încă se mai fac cercetări în acest caz, dosarul nu este finalizat", a declarat Elisabeta Cocîrlă, prim-procuror şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Potrivit acesteia, atât Vasile Hriţcu, cât şi Vasile Huzdup, cumnatul lui, au fost supuşi testului cu detectorul de minciuni, pentru a se stabili dacă ştiu ceva despre asasini. Surse din rândul anchetatorilor susţin că cercetările sunt îngreunate de faptul că cei doi asasini ar fi cetăţeni ucraineni.

 Despre aceştia s-a mai vehiculat că ar fi fost plătiţi de mafia cămătarilor din Siret pentru a-i executa familia lui Hriţcu. Surse din rândul cămătarilor care activează pe piaţa din Moldova au declarat pentru „Adevărul" că Vasile Hriţcu dădea bani cu împrumut, dar că practica nişte comisioane sub cele de pe piaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite