Bărbatul care i-a trimis ameninţări cu moartea actriţei Maia Morgenstern, cercetat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern a fost amninţată cu moartea
Maia Morgenstern a fost amninţată cu moartea

Bărbatul care i-a trimis ameninţări cu moartea actriţei Maia Morgenstern, pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc este cercetat sub control judiciar. Aşa a decis procurorul de supraveghere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 unde a fost declinat dosarul.

„Procurorului de supraveghere a admis propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de cel în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(...)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război”, anunţă Poliţia Română.

Maia Morgenstern a publicat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pe care l-a primit chiar înainte de Pesah - Paştele evreiesc -, în care este ameninţată cu moartea. Aceasta a primit un mesaj semnat „partidul AUR” în care este ameninţată că va fi supusă, împreună cu familia ei, la tratamente inumane.

Mesajul, sub numele  „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!”, arată tratamentele inumane la care autorul ameninţă că o va supune pe Maia Morgenstern, împreună cu fiica sa, înainte de a le omorî şi totul motivat de faptul că a îndrăznit să vorbească împotriva aşa-zisului prieten al autorului. Autorul mesajului subliniază că urmăreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo, loc pe care îl numeşte „o gaură murdară de şobolani”.

De altfel ameninţările au venit la o săptămână după ce Maia Morgenstern a fost frapată de o replică antisemită venită din partea unui invitat din cadrul întâlnirii directorilor de teatre şi instituţii de cultură.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite