Bărbat arestat preventiv pentru înşelăciune în formă continuată: lua banii victimelor sub pretextul că le va angaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, a fost reţinut de anchetatori şi apoi arestat de un judecător de drepturi şi libertăţi, după ce a cerut bani de la mai multe persoane sub pretextul de a le găsi joburi într-un lanţ de magazine.

Poliţiştii au fost sesizaţi de mai multe persoane cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, le-ar fi abordat telefonic, având în vedere că aveau  postate pe un site anunţuri pentru obţinerea unui loc de muncă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, sub pretextul promisiunii angajării persoanelor vătămate în cadrul unui lanţ de  magazine, acesta le-ar fi  determinat să-i remită anumite sume de bani necesare efectuării analizelor medicale în vederea presupusei angajări.

Ce au găsit anchetatorii la percheziţie

„La data de 29 mai a.c., în urma unui complex de activităţi  şi cu sprijinul  uneia dintre persoanele vătămate,  poliţiştii Secţiei 1 Poliţie,   l-au  localizat   pe   cel   în   cauză,   imobilizat  şi   ulterior   condus   la   sediul subunităţii pentru audieri. Asupra bărbatului a fost  găsit un telefon mobil, precum şi o sumă de bani ce ar fi fost primită de la victimă. Din  datele   şi   probele administrate  în  cauză  a rezultat   presupunerea   rezonabilă  că bănuitul, ar mai fi înşelat, în acest mod, alte şase persoane”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite