Bănicioiu a ajuns la audieri în dosarul Colectiv

Bănicioiu a ajuns la audieri în dosarul Colectiv

Nicolae Bănicioiu va da explicaţii

Nicolae Bănicoiu a ajuns, în urmă cu câteva minute, la Parchetul General fiind citat pentru a doua oară în dosarul Colectiv.

El urmează să dea declaraţii în fosta sa calitate de ministru al Sănătăţii în momentul tragediei. La intrare a ţinut să precizeze că este martor în această anchetă.

Fostul ministru al Sănătăţii a fost aşteptat la Parchetul General de câţiva supravieţuitori ai incendiului şi rude, însă nu a stat prea mult la discuţii, precizând că va da explicaţii după audiere.

Dosarul „Colectiv” a fost trimis la instanţă în 28 aprilie 2016.

La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL). Acuzaţiile puse în sarcina lor sunt grave: ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate, conform Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: