Bani europeni pentru bursele doctoranzilor din anul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctoranzii vor avea mai mulţi bani de bursă dacă universităţile lor vor aplica pentru proiecte în cadrul unui program pentru resursele umane finanţat de Uniunea Europeană.

Lansat astăzi în Capitală, programul de adresează instituţiilor de învăţământ care fac proiecte prin care să-i ajute financiar pe doctroranzi. Valorea totală a unui proiect poate fi cuprinsă între 500.000 de euro şi 5 milioane de euro. Uniunea Europeană acordă , în total, 71,5 milioane de euro.


Pentru a putea accesa fondurile, universităţile trebuie să îndeplinească nişte condiţii: să aibă dreptul de organizare a doctoratului, iar programele de studii să fie acreditate de către Ministerul Educaţiei.

Valoarea maximă a burselor pe care le vor primii studenţiii la doctorat este de maximum 2.200 lei,pentru cei care rămân în ţară, şi de 4.200 lei pentru tinerii care merg să studieze la universităţi din străinătate.

Condiţia pentru a primi sumele este ca tinerii să fie înscrişi în anul I pe locurile fără taxă.
Proiectele se pot trimite până la 30 septembrie, ora 16.00, la sediul Organismului Intermediar pentru Fondurile Structurale din cadrul Ministerului Educaţiei.

Mai multe informaţii se pot afla de la www.fseromania.ro.

CITIŢI ŞI:

Bucureşti: Student la doctorat: „E bătaie de joc! Trăiesc din banii prietenilor! “

Copiii dictează, părinţii cumpără

Zece reguli pentru un orar şcolar echilibrat

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite