Băhăian: „Te iubesc, dar acum trebuie să pleci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron de la „Sabina Product“ respinge acuzaţiile de instigare la omor deosebit de grav. Sergiu Băhăian rămâne în arest, conform deciziei luate, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti. El urmează să fie confruntat cu cei pe care i-ar fi pus să ucidă în numele său.

Trei declaraţii ale unor foşti parteneri de ilegalităţi şi mai multe convorbiri telefonice înregistrate sunt principalele probe ale procurorilor DIICOT împotriva lui Sergiu Băhăian (47 de ani), acuzat de instigare la patru infracţiuni de omor. Citește povestea timișoreanului îngropat de viu după ce a aderat la clanul Băhăianu

Mai citeşte şi:

Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure
Sergiu Băhăian şi complicii săi rămân în arest preventiv
Imperiul Băhăian, clădit pe un maidan / Băhăian şi complicii săi rămân în arest-UPDATE

Exclusiv: Interlopii din clanul Bua plăteau rate lunare de mii de euro

Cei care au comis crimele, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, au recunoscut în faţa anchetatorilor că au primit ordinele de la Sergiu Băhăian. Cea de-a treia persoană, Ion Bojin, fost partener de afaceri, care execută o pedeapsă la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa, a declarat că ştia de aceste omoruri făcute la comandă.

Săptămâna viitoare, Sergiu Băhăian urmează să fie transportat la Constanţa pentru a fi acuzat oficial în dosarul celor patru crime, dar şi pentru a fi confruntat cu complicii săi.

Susţinut de iubită din sala de judecată

Sergiu Băhăian, Eduard Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă vor rămâne după gratii pentru înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit deciziei date, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce cei patru formulaseră recurs la arestarea preventivă hotărâtă, la 17 ianuarie, de Tribunalul Ialomiţa.

Simona Prodan (18 ani), tânăra care se afla împreună cu Sergiu Băhăian, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, când mafiotul a fost prins de poliţişti, a asistat, ieri, în sala de judecată, la încercările iubitului ei de a convinge instanţa că este nevinovat.

Din boxa arestaţilor, cu mâinile încătuşate, Băhăian i-a şoptit tinerei: „Îţi multumesc că ai venit şi te iubesc, dar acum trebuie să pleci". Îmbrăcată într-o haină de blană albă cu imprimeu negru, Simona a plecat după câteva minute pentru a evita fotografiile jurnaliştilor. După ce i-a plecat iubita din sala de judecată, Sergiu Băhăian a strigat din boxă că este înscenare, fiind vorba de un atac mediatic împotriva sa.

„Vă rog să mă puneţi în libertate, domnilor judecători! Mă consider nevinovat. Nu am niciun fel de legătură cu crimele pe care Parchetul mi le-a pus în cârcă şi despre care scrie presa", a izbucnit Băhăian.

Alcoolici folosiţi în funcţii de conducere

Procurorul DIICOT a explicat că împotriva lui Sergiu Băhăian sunt o multitudine de probe certe care dovedesc implicarea în uciderea foştilor parteneri de afaceri. „Până în prezent, gruparea condusă de Băhăian a înşelat cel puţin 67 de societăţi comerciale cu file cec sau cu bilete la ordin care nu aveau acoperire. Prejudiciul calculat de anchetatori este de aproximativ două milioane de euro", a mai susţinut procurorul.

Victimele

Executanţii lui Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, sunt învinuiţi că şi-au ucis partenerii de escrocherii pe care îi puneau patroni la firme-fantomă. Oamenii erau sedaţi sau loviţi cu ciocanul în cap, apoi aruncaţi în Canalul Dunăre - Marea Neagră sau îngropaţi de vii. Aşa şi-au găsit sfârşitul Lucian Cernat (42 de ani), Petrică Captalan (28 de ani), Ionel Ulezu (42 de ani) şi Emilian Leonte (47 de ani).

Băhăian poate fi înfundat de un hunedorean

Capcană pentru asasini

Ucigaşii din dosarul Băhăian s-au prezentat de bunăvoie la Poliţie pentru a fi anchetaţi datorită unei stratageme a anchetatorilor. Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, suspectaţi că ar fi comis patru crime din ordinul lui Sergiu Băhăian, au fost ademeniţi să se prezinte la anchetă ca să dea declaraţii în dosarele de fraude economice.

Sergiu Băhăian şi-a vândut pielea scump când a fost arestat: peste 60 de poliţişti, forţe speciale de intervenţie l-au urmărit şi l-au încătuşat, după o urmărire anevoioasă în cursul căreia s-au tras şi focuri de armă, iar un poliţist a fost rănit. În schimb, executanţii săi au intrat într-o plasă pregătită cu migală de anchetatori.

Au venit de bunăvoie

Ziua fixată pentru a-i ridica pe cei doi a fost vineri, 15 ianuarie. Pentru a-i atrage, anchetatorii au pus la cale un şiretlic, cooptând în misiune procurorul de caz şi poliţiştii care lucrau în dosarele în care erau cercetaţi cei doi pentru infracţiuni economice.

Valentin Şlepac (32 de ani) era „consemnat" la domiciliul mamei sale, în Valu lui Traian. El avea interdicţia de a părăsi localitatea, măsură dispusă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa într-un dosar în care era cercetat pentru fraude economice. Săptămânal, Şlepac trebuia să vină la postul de Poliţie din Valu lui Traian ca să semneze în registru că respectă condiţiile eliberării.

În acelaşi dosar, Adrian Grigoraş (19 ani) avusese interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu - Bragadiru de Ilfov. Măsura în cazul lui nu mai fusese prelungită, după prima lună, pentru că nu era considerat periculos: fusese acuzat doar de favorizarea infractorului.

Nu au opus rezistenţă

Primul a picat Adrian Grigoraş. Neştiind unde este, poliţiştii constănţeni l-au apelat pe telefonul mobil şi l-au invitat să mai dea o declaraţie. Când s-a prezentat, a fost luat ca din oală, fără să mai apuce să opună rezistenţă.

Valentin Şlepac a fost citat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în biroul procurorului care instrumenta dosarul său, Puiu Zarafina. Cum avea interdicţie să părăsească localitatea Valu lui Traian, el a trebuit mai întâi să arate poliţiştilor locali citaţia procurorului. Ajuns la Parchetul din Constanţa, a fost de asemenea imobilizat din birou, fără să opună rezistenţă.

Avocat din oficiu

Parteneri în comiterea crimelor, cei doi nu împart aceeaşi celulă în arest, nu se văd şi nu îşi vorbesc. Cu toate că au dreptul să dea un telefon pe săptămână, niciunul dintre ei nu a uzat de acest drept.

Şlepac nu are avocat ales. Cel din oficiu, Bogdan Secară, care l-a apărat în noaptea în care a fost arestat, nu îl va mai reprezenta de acum încolo. Sora lui Şlepac, Gica Panait, ridică din umeri. „Îl vor reprezenta din oficiu. Nu avem bani să angajăm avocat. Nu ştiu de ce nu a făcut recurs", a zis femeia.

Doar Şlepac a fost vizitat de familie

Deşi sunt arestaţi de duminică, până marţi niciunul nu a primit vizite. Doar soţiei lui Şlepac i s-a făcut milă şi i-a trimis, luni, un pachet.

Abia marţi, sora lui, Gica Panait, a venit în vizită. Femeia nu vrea să spună ce au vorbit şi dacă l-a întrebat pe fratele ei dacă el a comis crimele. „Nu pot să comentez. Nu am cum", spune sora lui Şlepac. Familia lui Adrian Grigoraş este la Bragadiru. Tânărul nu a primit deloc vizite.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite