Băhăian : „Cine greşeşte se duce şi el la bâldâbâc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian a fost arestat, ieri, de magistraţii constănţeni pentru instigare la omor
Sergiu Băhăian a fost arestat, ieri, de magistraţii constănţeni pentru instigare la omor

Omul de afaceri Sergiu Băhăian (47 de ani) şi-ar fi ameninţat complicii alături de care săvârşea infracţiuni economice că îi va arunca în Dunăre dacă nu-şi ţin gura. Omul de afaceri Sergiu Băhăian a fost arestat preventiv, ieri, pentru instigare la două omoruri. Foştii săi „locotenenţi” au dat mărturii despre crimele comandate de Băhăian.

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, arestaţi pentru omor deosebit de grav, au povestit anchetatorilor modul în care acţiona Sergiu Băhăian când venea vorba de bani. Atrăgea în caracatiţa sa infracţională oameni săraci, îi folosea drept paravan pentru fraude economice şi apoi dădea ordin să fie ucişi. Cei care nu respectau condiţiile impuse de Băhăian erau ameninţaţi că vor sfârşi înecaţi în Canalul Dunăre-Marea Neagră şi că familiile lor vor avea de suferit.

Uciderea lui Petrică Captalan s-a făcut după doar un apel primit de Şlepac de la Băhăian. Mesajul era clar: „Petrică trebuie să plece după Ulezu!", a relatat Şlepac. Referirea e la Ionel Ulezu, un alt patron marionetă, ucis şi el cu puţin timp înainte

Băhăian acuzat pentru instigare la omor

Constanţa: Miliardarul din grupul Băhăian trăia din găinării

Constanţa: Cazul Băhăian / Legistul Ştefan Botez recunoaşte că s-a înşelat

Constanţa: Victimele lui Sergiu Băhăian au sfârşit tragic

Constanţa: EXCLUSIV / Dispariţii de tip Băhăian la Tulcea

S-a cerut la zdup ca să nu fie ucis de Băhăian

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Cazul Băhăian: criminal la 19 ani

EXCLUSIV: Ioan Vivi Fizidean a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Şlepac: „Eu l-am omorât pe Captalan"

De asemenea, inculpatul a mai declarat: „Ori de câte ori persoane din anturajul meu greşeau, Băhăian Sergiu îi atenţiona că «se vor duce şi ei la bâldâbâc»". „Ideea de a fi omorât Cernat Lucian mi-a indus-o Băhăian Sergiu. Acesta nu a fost de acord să-i dea lui Cernat o sumă de bani pentru a pleca în străinătate, spunând că acesta se va întoarce şi va solicita alţi bani şi se va duce la poliţie. Mi-a spus că spre Constanţa sunt destule
poduri de pe care aş putea să-l arunc", a povestit anchetatorilor Valentin Şlepac.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV/Locotenentul lui Băhăian, Valentin Şlepac, a dat o ţeapă de 3 milioane de euro la Galaţi

„Eu i-am explicat lui Nicolae Mârşu că Sergiu Băhăian mi-a spus că, în cazul în care eu nu mă ocup de această problemă, în locul lui Lucian Cernat voi dispărea eu. Mârşu a spus că mă ajută el să rezolv această problemă şi apoi l-am aruncat amândoi pe Cernat peste podul de la Cernavodă", a mai povestit Şlepac.

„După ce Iovan (Liviu Iovan - cel care l-a prezentat pe Petrică Captalan lui Sergiu Băhăian) a plecat din Satul de Vacanţă, la ordinul lui Băhăian eu l-am omorât pe Petrică Captalan. Băhăian i-a spus lui Iovan că Petrică Captalan a plecat în Germania, împreună cu Mărculescu, şi apoi în Maroc", a declarat Valentin Şlepac.

La rândul său, Adrian Grigoraş a povestit anchetatorilor că, împreună cu Valentin Şlepac, la ordinul lui Sergiu Băhăian, i-a dat bani şi mâncare lui Petrică Captalan.

Prostituate pentru Captalan

Totodată, Grigoraş a declarat şi că îi ducea prostituate lui Captalan în Satul de Vacanţă, unde era cazat. „Am auzit personal când Sergiu Băhăian i-a spus lui Valentin Şlepac că «Petrică Captalan trebuie să plece după Ulezu» şi am înţeles foarte clar că şi Captalan trebuie să moară cum a murit şi Ionel Ulezu. Ştiu că anterior Şlepac l-a omorât şi pe Emilian Leonte, însă nu mi-a spus motivul pentru care l-a omorât", a precizat Adrian Grigoraş.

Un suspect de negăsit

„Împreună cu George Oprea l-am ajutat pe Valentin Şlepac să-l arunce în apă pe Leonte", a mai mărturisit Grigoraş. George Oprea este de negăsit, anchetatorii făcând verificări pentru a vedea dacă acesta nu a sfârşit în aceleaşi condiţii tragice.

Băhăian şi presupuşii săi complici sunt suspecţi că ar avea la activ cel puţin patru crime: Lucian Cernat (ucis în 2006 şi aruncat în Dunăre), Emilian Leonte (ucis în 2008 şi aruncat în Dunăre), Ionel Ulezu şi Petrică Captalan (ucişi în 2008 şi îngropaţi în curtea fraţilor Piciog din comuna Cerchezu, Constanţa).

"Băhăian a zis «Captalan trebuie să plece după Ulezu». Am înţeles foarte clar că şi Captalan trebuie să moară cum a murit şi Ionel Ulezu. "

Adrian Grigoraş

Adrian Grigoraş complice Sergiu Băhăian

"Ideea de a fi omorât Cernat mi-a indus-o Băhăian. Mi-a spus că spre Constanţa sunt destule poduri de pe care aş putea să-l arunc."

Valentin Şlepac

Valentin Şlepac complice Sergiu Băhăian

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite