Baconschi se va dedica muncii în partid, nu se victimizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Baconschi a fost înlocuit azi cu UNPR-istul Cristian Diaconescu, la o săptămână de când a declanşat indignarea protestarilor notând pe blogul său că la demonstraţii s-a adunat „mahalaua violentă şi ineptă încolonată".

UPDATE 18.00: Teodor Baconschi a mai declarat că postarea de pe blogul său "a fost o greşeală", dar a "plătit" pentru ea. "E bine, ca om, să-ţi recunoşti greşelile", a spus el, nemulţumit totuşi că acel epitet folosit de el în postare a fost extins la întreaga masă de manifestanţi, pe când el se referea exclusiv la cei care au spart magazinele, a explicat fostul ministru de externe.

UPDATE 17.33: Teodor Baconschi nu se îndepărtează de partid, ci se va dedica muncii în partid, mai ales că urmează o campanie dificilă, a spus fostul ministru.

UPDATE 17.30: Fostul ministru s-a declarat extenuat să tot explice şi să precizeze la ce se referea atunci când a scris celebra expresie pe blog.

Blog de unde a şters acum câteva zile respectiva postare, dar a urcat-o la loc, azi.

UPDATE 17.27: Baconschi spune că, da, azi a avut "o întâlnire foarte călduroasă" cu preşedintele Traian Băsescu, o consultare, atmosfera întâlnirii a fost cât se poate de caldă şi pozitivă, iar el s-a încărcat cu "o energie pozitivă".

Întrebat dacă se consideră un ţap ispăşitor, Baconschi a refuzat să se lanseze în comentarii pe acest subiect, spunând doar că nu vrea să se victimizeze.

UPDATE 17.21: Singura nemulţumire a ministrului este problema Schengen, dar în chestiunea asta se opune o singură ţară, Olanda, a explicat fostul ministru.

UPDATE 17.13: Fostul ministru a tercut în ervistă evoluţia relaţiilor cu diferite state, pe timpul mandatului său.

Astfel, relaţia tensionată cu Italia s-a îmbunătăţit, fapt demonstrat de eliminarea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii şi de recunoaşterea statutului Bisericii Ortodoxe Române din italia, a enumerat Baconschi.

Relaţia cu Germania a trecut de la răceala tradiţională şi a devenit una dintre cele mai calde relaţii internaţionale ale României.

Pe relaţia cu Franţa, care ieşise din matca firească, a explicat Baconschi, s-a depăşit o o situaţie de criză iminentă şi s-a revenit la "o relaţie senină".

Fostul ministru face un bilanţ al activităţii sale la MAE.

Baconschi a vorbit despre schimbarea de atitudine produsă imediat după preluarea ministerului, astfel încât România să-şi asume deplin calităţile de membru UE şi NATO.

România, a mai spus Baconschi, România a devenit un vector de influenţă în zonă.

Cea mai importantă "moştenire" pe care Baconschi spune că le-o lasă succesorilor este strategia Dunării, promovată de România şi Austria, care va aduce în următorii ani o mulţime de fonrui europene.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite