BACALAUREAT 2013 Examenul se încheie cu proba la alegere

BACALAUREAT 2013 Examenul se încheie cu proba la alegere

Candidaţii pot urmări pe adevarul.ro ultimele lectii video la Biologie, Geografie şi Informatică   FOTO: Adevărul

Peste 165.000 de candidaţi susţin, vineri, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, cea la alegere în funcţie de profil. Cei mai mulţi au optat pentru Biologie şi Geografie în condiţiile în care au avut de ales între următoarele materii: fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi elevi s-au înscris anul acesta la Biologie (68.000), Geografie (56.500), Fizică (14.000) şi Chimie (10.500), iar aproape 6.000 au ales Informatica.

Candidaţii care susţin, vineri, proba la fizică, chimie, biologie sau informatica au absolvit profilul  Real din filiera teoretică, profilul Tehnic şi cel de Resurse Naturale şi Protectia Mediului din filiera tehnologică. De asemenea, şi cei care au terminat profilul Militar din filiera vocaţionalaă dau examen la una din aceste probe.

Probele de la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie şi, după caz, sociologie, sunt susţinute de candidaţii care au absolvit profilul Umanist din filiera teoretică, profilul Servicii din filiera tehnologică şi toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia profilului militar.

Sfaturile profesorilor pentru ultima probă

Profesoara de Biologie Angelica Mihăilescu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Capitală susţine că elevii aleg aceasta materie pentru că se poate învăţa uşor şi nu ridică la fel de multe probleme ca Fizica sau Chimia.

Ea a mai spus că primul subiect este unul simplu, de încălzire, la care elevii trebuie să rezolve câteva întrebări-grilă, iar abia la subiectele II şi III se cer explicaţii mai elaborate, exerciţiile fiind mai dificile. „De obicei, în anii anteriori, la prima problemă s-a dat din circulaţie şi la a doua s-a dat din genetică“, a explicat profesoara într-o lecţie video publicată pe adevarul.ro în cadrul campaniei „adevarul.ro te meditează pentru Bac“.  

 

O altă probă preferată de elevi este cea la Geografie. Nicoleta Beliciu, profesor de Geografie la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Bucureşti, susţine că examenul la această materie nu este unul dificil şi tocmai de aceea mulţi elevi o aleg ca proba opţională de la Bac.

Profesorul George Trifan, care pregăteşte olimpici la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Capitală a explicat, de asemenea în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că „numai elevii care au studiat Informatica intensiv în liceu o aleg ca probă opţională la Bac, altfel cei de la profilul Real aleg alte materii mai simple“.

   

Calendar Bacalaureat 2013

  • 5 iulie - proba la alegere a profilului
  • 8 iulie - afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi de punerea contestaţiilor  între orele 12:00 - 16:00
  • 9-11 iulie - rezolvarea contestaţiilor
  • 12 iulie - afişarea rezultatelor finale
     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările