Avocatul Poporului cere explicaţii Poliţiei în legătură cu copilul şoferului cu plăcuţe anti-PSD, obligat să asiste la audierea tatălui

Avocatul Poporului cere explicaţii Poliţiei în legătură cu copilul şoferului cu plăcuţe anti-PSD, obligat să asiste la audierea tatălui

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr anti-PSD, declara săptămâna trecută, că va depune o plângere penală, deoarece fiul său minor a fost pus în situaţia de a asista la audierea tatălui, care a durat câteva ore.

Avocatul Poporului solicită miercuri lămuriri Brigăzii Rutiere de Poliţie în legătură cu situaţia în care s-a aflat copilul minor al şoferului maşinii cu număr anti-PSD, care a asistat la audierea tatălui său de către poliţie, invocând o eventuală încălcare a Constituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Avocatul Poporului solicită lămuriri Brigăzii Rutiere de Poliţie în legătură cu situaţia în care s-a aflat copilul minor al şoferului audiat de autorităţi după ce ar fi folosit numere de înmatriculare ofensatoare. Demersul Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. 
 
În acelaşi timp, având în vedere prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, potrivit cărora respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului este un principiu fundamental şi neechivoc, Avocatul Poporului a solicitat Brigăzii de Poliţie Rutieră să comunice în ce măsură instituţia, în situaţii similare, poate asigura asistenţă psihologică, hrană şi apă, dar şi un mediu propice pentru minori, în perioada cât aparţinătorii se află în incintă, arată hotnews.ro.
 
Avocatul Poporului a fost sesizat şi, totodată, a luat cunoştinţă din mass-media cu privire la faptul că, în data de 30 iulie 2018, conducătorul unui autovehicul cu numere de înmatriculare ofensatoare, a fost reţinut şi condus la sediul Brigăzii Rutiere de Poliţie, fiind însoţit de fiul său în vârstă de 8 ani. 
 
 
Astfel, minorul a fost nevoit să petreacă mai multe ore în sediul Brigăzii Rutiere de Poliţie şi chiar să asiste la audierea tatălui său.
 
Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr anti-PSD, declara săptămâna trecută, la sediul Brigăzii Rutiere, unde s-a prezentat cu avocatul său, că va depune o plângere penală, deoarece fiul său minor a fost pus în situaţia de a asista la audierea tatălui, care a durat câteva ore. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările