Avocatul interlopilor, "atac" la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sever Teodorescu a cerut şpăgi de la mai mulţi arestaţi pentru a-i scăpa de închisoare, pretinzând că o parte din bani trebuie să-i dea unor magistraţi, inclusiv de la Înalta Curte. Avocatul Sever Teodorescu, devenit celebru după ce a apărat mai mulţi interlopi, este acuzat de corupţie. El s-a lăudat că are intrare la magistraţi de la instanţa supremă.

INTERCEPTĂRI DIN DOSARELE DE CORUPŢIE ALE AVOCATULUI SEVER TEODORESCU

Sever Teodorescu (42 de ani), avocat în cadrul Baroului Bucureşti, i-a apărat pe membrii clanurilor Cămătarii şi Geamănu, iar anul trecut a ajuns după gratii, după ce a fost prins în flagrant când primea şpagă 5.000 de euro.

Mai citeşte şi:

Corupţie în justiţie/Avocatul interlopilor,specializat în mituirea judecătorilor

Sever Teodorescu, avocatul interlopilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali, recuză judecătorii

Un jurnalist hunedorean a aflat că pe capul lui s-a pus o recompensă, în direct, la radio

La 23 martie 2010, judecătorii instanţei supreme Victor Paşca Cameniţa, Anca Viciu şi Traian Gherasim au decis eliberarea avocatului sub control judiciar. Ulterior, Teodorescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 de euro pentru a interveni la judecători din cadrul Tribunalului Galaţi pentru eliberarea unei deţinute.

Acum, Teodorescu are din nou probleme cu Justiţia. El i-ar fi promis lui Silviu Luparu că, în schimbul sumei de 25.000 de euro, va vorbi cu judecători de la Tribunalul Braşov pentru a-l elibera din penitenciar. Deţinutul era condamnat la două pedepse de câte 10 ani de închisoare pentru înşelăciune şi avea pe rolul instanţei o cerere de revizuire a dosarului. Procurorii DNA au interceptat o discuţie telefonică între doi deţinuţi, Georgeta Crăiţă, din Penitenciarul Galaţi, şi Silviu Luparu, din Penitenciarul Braşov.

„Plec, s-a dat banul"

Femeia a povestit anchetatorilor că are mai multe informaţii cu privire la posibile infracţiuni de corupţie săvârşite de magistraţi din Galaţi. Ea a dat drept exemplu eliberarea a trei femei, foste colege de celulă în Penitenciarul Galaţi - Aurelia Blănaru, zisă „Ina", Anica Lovin şi Mariana Baboş- membre ale clanului Baboş, trimise în judecată pentru trafic de carne vie şi eliberate, surprinzător, de Curtea de Apel Galaţi.

 „Din discuţiile purtate cu Blănaru Aurelia am dedus că înaintea termenului de judecată, din luna aceasta, a  dat suma de 100.000 de euro pentru a fi judecată în stare de libertate. Acest lucru l-a afirmat chiar ea, care mi-a spus „uite, după apelul ăsta plec, că e gata s-a dat banul", fără a indica numele vreunei persoane, funcţie sau instituţie unde lucrează", a denunţat Georgeta Crăiţă. Deţinuta a mai povestit că membrii clanului Baboş au negociat cu un intermediar eliberarea unui alt „tovarăş" aflat după gratii, Ascanio Baboş. Ina i-a propus să-i facă legătura cu un avocat din Bucureşti, pe nume Sever, „care are relaţii, întrucât el l-a scos şi pe Geamănu când cu maşina lui Becali" (n.r. Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu") şi care ar putea-o elibera în schimbul a 30.000 de euro.

Investigator sub acoperire

Procurorii au interceptat mai multe apeluri telefonice date, din penitenciar, de Georgeta Crăiţă lui Sever Teodorescu şi în care cei doi stabilesc modul în care femeia poate fi eliberată. Avocatul a  precizat că se va băga „numai dacă sunt bani". Deţinuta i-a făcut legătura cu „vărul ei", Nelu Popoiu, care era, în realitate, investigator sub acoperire.

La 6 octombrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a venit la Penitenciarul Galaţi şi a vizitat-o pe Georgeta Crăiţă şi a luat legătura cu investigatorul sub acoperire. Mesajul avocatului, transmis într-o discuţie telefonică de la 28 octombrie:

„Vreau să vă spun că este un dosar foarte greu, în care sunt foarte multe interese, iar eu ca să mă bag în dosarul ăsta, vă spun din start, deci fără 5.000 de euro banii mei, nu mă bag, şi mai tre' să mai aveţi încă 10.000 puşi deoparte". El îi spune Georgetei Crăiţă că în maximum două-trei termene va putea fi eliberată.

„Eu vă spun următoarea treabă: eu dacă vin la Galaţi, vin ca să iau dosarul şi ca să încasez banii pentru tine, ca avocat. Restul, v-am spus, în două-trei termene, şi în niciun caz la Galaţi nu veţi fi pusă în libertate, numai la Curtea Supremă", i-a explicat Sever Teodorescu.

Verificările DNA

DNA verifică dacă într-adevăr avocatul a beneficiat de sprijinul unor magistraţi. Sever Teodorescu nu este singura persoană cercetată în ultimul timp pentru corupţie după ce s-ar fi lăudat cu influenţa sa printre magistraţi. Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat că ar fi luat peste 300.000 de euro de la Costel Căşuneanu şi de la Marius Locic pentru a interveni pe lângă magistraţi de la instanţa supremă în vederea favorizării oamenilor de afaceri în anumite dosare. De altfel, în dosarul lui Voicu au fost puşi sub acuzare judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la
instanţa supremă.

Denunţat de o clientă

De asemenea, procurorii l-au interceptat pe Sever Teodorescu, în urma denunţului, din 18 mai 2009, făcut de Georgeta Crăiţă, condamnată la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Crăiţa este cea care a denunţat şi presupusele fapte de corupţie ale fiului lui Nati Meir - arestat luna trecută pentru trafic de influenţă.

Recomandat de Nuţu Cămătaru

Discuţii telefonice interceptate de SRI între Silviu Luparu, căruia Sever Teodorescu i-a promis că-l eliberează în schimbul a 30.000 de euro, şi denunţătoarea Georgeta Crăiţă.

1 noiembrie 2009

Silviu Luparu: Da' ştii  pe cine apără acum, nu?
Georgeta Crăiţă: Nu.
S.L.: La Bucureşti, îi apără pe fraţii Geamănu.
G.C.: A, da' e de mult, mă! Ei sunt prieteni.
S.L.: De mult... Da, da, de când cu...
G.C.: Sunt prieteni cu alde Geamănu. Stai liniştită ştim ce...
S.L.: Da?
G.C.: Ştim istoria.
S.L.: El... el a fost şi avocatul lui Nuţu Cămătaru.
G.C.: Ştiu. Ştiu. Păi eu de... am luat...
S.L.: Şi i-a dat pe toţi afară, numai pe ei n-a putut să-i dea.
G.C.: Am luat de la Nuţu Cămătaru date despre el.
S.L.: Da.
....
G.C.: A, eu am crezut că nu i-ai dat banii, de aia nu te-a pus acum în libertate.
S.L.: Nu, dragă! A stat Mirela...Mirela a venit în sală cu banii la ea!
G.C.: A!
S.L.: Cum să nu! Ea... nevastă-mea i-a zis! Noi i-am dat un avans destul de mare, deci...la noi e altă mâncare de peşte. Pe mine mă costă mai mult pentru că eu am...
G.C.: Păi da, mă, pentru că ai două condamnări la 10 ani, la naiba!
S.L.: Exact! Da! Şi... Mirela a fost acum în sală, că ea vine la fiecare proces, ştii? Şi a venit...
G.C.: Îhî.
S.L.: A venit cu banii în geantă şi i-a zis, domnul Sever, am văzut chestia că... pac! Uitaţi, banii aici jos! La mine nu se discută! Înţelegi?
Negocierea libertăţii Avocatul îi promite Georgetei Crăiţă că va fi pusă în libertate la instanţa supremă.

28 octombrie 2009

Sever Teodorescu: Trebuie analizat tot materialul probator. Vreau să vă spun că este un dosar foarte greu, e un dosar în care sunt foarte multe interese, iar eu ca să mă bag în dosarul ăsta, vă spun din start, deci fără 5.000 de euro banii mei nu mă bag. Şi mai tre' să mai aveţi încă 10.000 puşi deoparte.

Georgeta Crăiţă: Bun! Asta am înţeles. Deci ăsta e chiar foarte bun preţul! Eu mă aşteptam la mult mai mult.
...
S.T.: Asta, tre' să mai ştiu pe dosarul ăsta, şi mai fac nişte chestii şi dacă nu am nicio justificare din punct de vedere material nu mă bag.
G.C.: E clar! Ne-am înţeles, 5.000 şi 10.000.
S.T.: Da.
....
G.C.: Cât de repede se poate rezolva?
S.T.: Deci, cât de repede o să ieşi afară?
G.C.: Să mă judec în libertate, asta...
S.T.: Deci, în opinia mea, cam în două-trei termene, se poate să ieşi.
...
S.T.: Da. Eu vă spun următoarea treabă, eu dacă vin la Galaţi, vin ca să iau dosarul şi ca să încasez banii pentru mine, ca avocat. Restul, v-am spus, în două-trei termene, şi în niciun caz la Galaţi nu veţi fi pusă în libertate, numai la Curtea Supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite