Avioanele F-16 Fighting Falcon, achizionate recent de România, vor participa la parada de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada militară de Ziua Naţională revine la Arcul de Triumf, după ce doi ani la rând manifestările au avut loc în Piaţa Constituţiei, din cauza lucrărilor de restaurare. La festivitate, vor fi implicate şi avioanele F-16 Fighting Falcon, dar şi motocicletele enduro şi ATV-uri pentru forţele pentru operaţii speciale şi poliţia militară. De asemenea, vom vedea şi noua ţinută combat care va intra în dotare în anul 2017.

Avioanele de luptă F-16 Fighting Falcon, care au fost achiziţionate din Portugalia de statul român şi au ajuns în septembrie la Baza 86 Aeriană de la Feteşti, vor fi implicate la parada militară, de pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Printre noutăţi, Ministerul Apărării Naţionale anunţă şi prezenţa unui detaşament de studenţi şi medici militari rezidenţi, dar şi a tehnicii de transport uşoară (motociclete enduro şi ATV-uri) pentru forţele pentru operaţii speciale şi poliţia militară şi noua ţinută combat care va intra în dotare în anul 2017.

În total, peste 3.000 de militari şi specialişti de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii vor participa la defilarea a peste 300 de mijloace tehnice, din care aproximativ 50 de aeronave.

De asemenea, vor participa militari străini din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Anul acesta, de Ziua Naţională, militarii cinstesc şi memoria celor care au murit în Primul Război Mondial.

„Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. În acest context, cei peste 3.000 de militari şi specialişti pe care îi veţi vedea astăzi, vor defila în cadrul Paradei militare în cinstea Zilei Naţionale, dar şi în memoria eroilor care au luptat în Marele Război pentru Reîntregire, act decisiv pentru împlinirea obiectivului Unirii de la 1 decembrie 1918”, informează MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite