Aviaţia militară rusă testează intens graniţele României. Primul avion rusesc a fost interceptat de britanici şi români la începutul lunii mai. Şi de atunci tot vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de supraveghere rusesc a fost interceptat de forţele britanice de la Mihail Kogălniceanu după ce pătrunsese în spaţiul aerian românesc, a anunţat, marţi, la Constanţa, comandorul Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Întrebat, marţi, câte intrări neautorizate în spaţiul aerian românesc au avut de combătut reprezentanţii Forţelor Aeriene Britanice (Royal Air Force) de la sosirea în ţara noastră, şeful detaşamentului britanic 135 Expeditionary Air Wing, comandorul Chris Ball, a răspuns că prima intrare a fost la începutul lunii mai şi a dat de înţeles că de atunci incidentul s-a repetat. 

„Am avut prima interceptare pe 3 mai. Un avion de supraveghere rusesc. Şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar colaborăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Ball, citat de Mediafax.

El a mai spus că în misiunile de poliţie aeriană colaborează îndeaproape cu piloţii români, dar şi cu colegii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, aceasta fiind de fapt experienţa „de valoare” cu care se va întoarce acasă.  Britanicii sunt dotaţi cu aeronave Eurofighter Typhoon.

Anul trecut misiunea de poliţie aeriană la Baza Kogalniceanu a fost îndeplinită de Forţele Aeriene Regale Canadiene dotate cu CF-188 Hornet. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite