Avertizare MAE: "Urgenţă atentat- Franţa a ridicat la maxim nivelul de alertă antiteroristă. Ce măsuri au impus responsabilii de la Paris

Avertizare MAE: 

Responsabilii francezi au luat decizia declanşării nivelului maxim de alertă Vigipirate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atacului armat de marţi de la Strasbourg, ministrul francez de Interne a anunţat decizia declanşării nivelului maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) - "Urgenţă atentat", care asigură un nivel de vigilenţă şi protecţie maximă, imediat după producerea unui atentat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis joi AGERPRES, acest nivel de alertă este activat pe o perioadă limitată, determinată de gestionarea situaţiei de criză, şi prevede măsuri de consolidare a securităţii la frontiere, pe aeroporturi şi în zonele turistice.
 
De asemenea, anumite drumuri, servicii de transporturi publice sau instituţii de învăţământ pot fi închise.
 
Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.
citeste totul despre: