Avertismentul ambasadorului SUA: Slăbirea legislaţiei anticorupţie expune România ameninţărilor Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm - foto Eduard Enea
Hans Klemm - foto Eduard Enea

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a lansat un avertisment autorităţilor de la Bucureşti, pe fondul discuţiilor despre modificarea legilor Justiţiei.

„Noi credem că slăbirea legislaţiei care vă permite să aveţi un sistem judiciar independent şi să lansaţi o luptă puternică împotriva corupţiei subminează şi rezistenţa naţională şi poate expune România la ameninţări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Corupţia este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundaţia unui stat rezistent”, a spus Hans Klemm, la o discuţie avută cu jurnaliştii săptămâna aceasta, la Târgu Mureş, potrivit Digi24.

„În plus, România devine recunoscută în regiune pentru eforturile sale de a lupta împotriva corupţiei, de respectare strictă a statului de drept şi de asigurare a unui sistem judiciar independent. Ţări precum Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi altele, vin la Bucureşti pentru a afla despre măsurile luate de România în lupta împotriva corupţiei şi de consolidare a statului de drept. În consecinţă, este foarte îngrijorător, avem îngrijorări profunde atunci când vedem eforturi, acum în Parlament, de a submina tot ceea ce a realizat România în ultimii 15-20 de ani în construirea acestor instituţii. Şi da, aşa cum am încercat să explic în discursul pe care l-am susţinut ieri la Universitatea „Babeş-Bolyai”, noi credem cu tărie că respectarea statului de drept, existenţa unui sistem judiciar independent, lupta împotriva corupţiei au impact asupra securităţii naţionale, contribuie la rezistenţa statului, a guvernării”, a adăugat ambasadorul american.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite