Averea lui Adriean Videanu: o vilă de 1.340 de metri pătraţi în Sangov, dar şi mai multe conturi şi obiecte de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu a fost reţinut şi ar putea fi arestat preventiv FOTO Mediafax
Adriean Videanu a fost reţinut şi ar putea fi arestat preventiv FOTO Mediafax

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu are o avere impresionantă. Acesta deţine în Snagov o vilă de 1.340 de metri pătraţi cu 12 camere şi patru apartamente mici, dar şi mai multe apartamente în Capitală şi în judeţul Constanţa.

Vila lui Videanu are 12 camere şi patru apartamente mici. Mai mult, acesta are, în Capitală, trei apartamente, şi încă un apartament în Mamaia, judeţul Constanţa, potrivit Digi24.

Mai mult, Adriean Videanu are conturi deschise în bănci şi deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale.  În toamna lui 2013, procurorii Direcţiei de Invetsigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pusese sechestru în asigurator.

În averea fostului ministru se regăsesc şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de câteva sute de mii de euro.

Adriean Bideanu, reţinut de DNA

Fostul ministru Adriean Videanu a fost reţinut, joi seara, pentru complicitate la abuz în serviciu după ce Alina Bica, pe 25 februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, ar fi ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al lui Videanu.

Astfel, arată procurorii, Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Fostul ministru Adriean Videanu, fiul lui Dorin Cocoş, dar şi un fost consilier al Alinei Bica află vineri dacă vor fi arestaţi

Fostul ministru Adriean Videanu va fi dus, vineri, în faţa magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă după ce, joi, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Aceeaşi propunere va fi făcutăşi pentru Alin Cocoş, fiului omului de afaceri Dorin Cocoş, dar şi pentru Florian Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Adriean Videanu, reţinut pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul în care este cercetată şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT

Fostul ministru Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Preşedintele PDL Bucureşti este acuzat de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care este cercetată pentru corupţie şi Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Videanu a fost dus deja în arestul Poliţiei.

Fostul consilier al Alinei Bica, şi fiul lui Dorin Cocoş, reţinuţi de procurorii DNA

Fostul ofiţer de poliţie judiciară Florentin Mihăilescu, care a consiliat-o pe Alina Bica în mandatul la şefia DIICOT, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, într-o cauză disjunsă din dosarul despăgubirii pentru un teren supraevaluat în care Bica este arestată preventiv. Şi fiul omului de afaceri Dorin Cocoş a fost scos cu cătuşe din sediul DNA. Procurorii vor cere vineri la instanţa supremă arestarea preventivă a acestora.

Elena Udrea la DNA - acuzată de spălare de bani şi fals. Oficiali DNA: ştia de mita din dosarul „Microsoft”. Udrea: nu ştiu de unde proveneau banii

Elena Udrea, la DNA. Elena Udrea, fostul candidat la Preşedinţie, a fost pusă sub control judiciar. Aceasta a fost dusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiată timp de aproape cinci ore. Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii.

Ioan Niculae, acuzat că ar fi mituit-o pe Alina Bica, cu 3,5 milioane de euro, ca să-i blocheze un dosar. Dragnea, intermediar

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, este acuzată, într-un nou dosar penal, că ar fi protejat mai mulţi oameni de afaceri, printre care Ioan Niculae şi Ovidiu Tender. În dosar apare şi numele lui Liviu Dragnea, care i-ar fi promis Alinei Bica funcţia de procuror general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite