Autorităţile austriece au descoperit zeci de migranţi într-un camion frigorific care plecase din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de migranţi, inclusiv copii, se ascundeau într-un camion frigorific care a plecat din România, a anunţat, miercuri, Poliţia austriacă după arestarea unui membru suspect al unei reţele care face contrabandă cu oameni prin UE.

Cazul aminteşte de tragedia din 2015 când 71 de corpuri în descompunere au fost descoperite în spatele unui vehicul frigorific pe o autostradă din Austria. Persoanele aflate în interior muriseră sufocate în Ungaria iar patru contrabandişti - unui afgan şi trei bulgari - au fost condamnaţi şi închişi, scrie europost.eu. 

Poliţia a spus despre recentul caz că 38 de persoane din Siria, Irak şi Turcia, inclusiv şase minori, au fost reţinute săptămâna trecută după ce camionul lor a ajuns în Austria. 

Migranţii au spus că le-a fost frică că vor muri şi au suferit din cauza lipsei oxigenului în timpul călătoriei din România către Ungaria, a declarat Poliţia în comunicat, fără să specifice unde se îndrepta camionul. 

Mai mulţi pasageri, care au plătit între 6.000 şi 8.000 de euro (9.638 de dolari şi 12.850 de dolari) pentru călătorie, au reuşit să fugă pe câmpurile din apropiere când vehiculul a oprit de-a lungul unei autostrăzi. Martorii au alertat autorităţile. Şoferul în vârstă de 51 de ani, un cetăţean turc, care locuieşte în România, a fost arestat. 

„Constatăm o creştere a contrabandei", a declarat ofiţerul de Poliţie Omar Haijawi-Pirchner, precizând că ancheta se axează pe "destructurarea" reţelei de contrabandă implicată pentru a "evita alte infracţiuni".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite