UPDATE VIDEO Autocar cu aproximativ 50 de persoane, inclusiv copii, răsturnat pe Autostrada Soarelui. Doi pasageri şi-au pierdut viaţa, şoferul este în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autocar răsturnat pe Autostrada Soarelui. Captură DIGI 24
Autocar răsturnat pe Autostrada Soarelui. Captură DIGI 24

Un autocar în care se aflau aproximativ 50 de persoane, adulţi şi copii, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre Capitală. Accidentul a avut loc în jurul orei 3.00, iar din primele informaţii se pare că şoferul ar fi adormit la volan. 48 de persoane au fost duse la spitale din Capitală, în timp ce doi pasageri au murit, printre care şi o fată în vârstă de 17 ani.

UPDATE: Şoferul bulgar al autocarului este internat la Spitalul Floreasca, transmite Mediafax. Bărbatul suferă de un traumatism cranio- cerebral grav, fiind în comă. Un alt pacient se află tot în stare gravă.

Potrivit lui Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe la Spitalul Floreasca au rămas internate opt victime ale accidentului rutier, din cele 13 aduse iniţial la unitatea medicală.

"În cazul celor doi pacienţi se fac investigaţii şi primesc tratament", a declarat Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe la Spitalul Floreasca.

Între timp, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost internate opt persoane care au suferit multiple contuzii, dintre care un bărbat, trei femei şi patru copii. Potrivit reprezentanţilor spitalului, starea acestora este bună.

La Spitalul "Marie Curie" au ajuns patru copii şi mama unuia dintre ei. Conform reprezentanţilor spitalului, un singur băiat a rămas internat la Terapie Intensivă.

Şapte adulţi şi trei copii au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon", minorii fiind între timp externaţi, mai scrie Mediafax.

La Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdsar- Arseni", au fost internate 11 persoane, două fiind în stare gravă. Cinci pacienţi au fost externaţi, şi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost aduşi zece copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, care au suferit traumatisme minore.

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne, autocarul implicat în accident aparţinea unei firme din Bulgaria şi se deplasa spre Ucraina.

În urma acestui incident, două persoane au murit, printre care şi o tânără în vârstă de 17 ani, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgenţă la unităţi medicale specializate din Bucureşti.

„La faţa locului au acţionat 79 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de primă intervenţie şi comandă şi 21 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă”, se arată în documentul citat.

De asemenea, la faţa locului au intervenit şi 33 de poliţişti cu 10 autospeciale.

UPDATE Medicul Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat, duminică dimineaţa, că la această unitate sanitară au ajuns 11 persoane, printre care şi doi copii în vârstă de 10, respectiv 11 ani, unul dintre aceştia fiind dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu“.

Dintre cei duşi la Floreasca, doi sunt în stare gravă, unul suferind un traumatism cranio-cerebral şi i-a fost amputat un membru superior.

Cea de-a doua persoană aflată în stare gravă este unul dintre şoferii autocarului.

Medicul Pandrea a mai precizat că încă nu au venit la spital rude ale victimelor, însă există un contact permanent cu personalul Consulatului Ucrainean la Bucureşti.

Doi ucrainieni au murit şi alţi 48 au fost răniţi în urma unui accident produs pe A2

UPDATE Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că 48 de persoane au fost duse la spital. Două persoane au decedat, fiind vorba şi de o fată în vârstă de 17 ani.

La Spitalul Floreasca din Capitală au fost duse 11 persoane, dintre care doi copii. Dintre acestea, două persoane sunt în stare gravă.

Din informaţiile deţinute de autorităţile române, se pare că în autocar erau 21 de copii.

UPDATE Echipele de intervenţie care se află la locul accidentului de pe Autostrada Soarelui au mai găsit sub autocarul răsturnat încă o persoană decedată, în prezent răniţii fiind transportaţi spre spitale din Capitală, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a precizat că pasagerii ucraineni ai autocarului au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Bgdasar-Arseni, Spitalul Pantelimon şi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Vasile Alexandrescu”, pentru investigaţii sau pentru tratamente ori intervenţii în cazul în care este necesar acest lucru.

În urma accidentului petrecut pe Autostrada Soarelui, două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

Autocarul în care se aflau aproximativ 50 de ucraineni, adulţi şi copii, care se îndrepta spre Bucureşti de pe litoralul bulgăresc, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, pe Autostrada Soarelui, iar în zonă au fost trimise circa 15 maşini de intervenţie, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax că în urma accidentului, petrecut pe sensul de mers spre Capitală, în judeţul Călăraşi a fost declanşat planul roşu.

Potrivit lui Arafat, până la ora actuală se ştie că unul dintre răniţi, un copil, este în comă, el suferind o amputaţie.

„A fost declanşat planul roşu la Călăraşi. Am solicitat sprijin de la Ialomiţa şi de la Bucureşti. Au fost trimise mai multe ambulanţe. Intervenţia a fost una complexă. Au fost puse în alertă spitalele din Bucureşti şi cele de urgenţă pentru copii. Un copil se află într-o stare critică. În autocar se aflau aproximativ 17 copii”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite