Aurica Budescu, şefa Judecătoriei Făurei, reţinută pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea este acuzată de luare de mită     FOTO: Arhiva Adevărul
Judecătoarea este acuzată de luare de mită     FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost reţinută de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzată că a luat mită de 1.000 de euro pentru a anula o amendă de 20.000 de lei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Galaţi au dispus urmărirea penală şi reţinerea pe o durată de 24 ore, începând cu data de 29 noiembrie, a inculpatei Aurica Budescu, preşedintele Judecătoriei Făurei din judeţul Brăila, fiind acuzată de luare de mită, se arată într-un comunicat DNA.

"Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 04 noiembrie 2014, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei, jud. Brăila şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului, în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sancţionare contravenţională. Ulterior, la data de 28 noiembrie 2014, în legătură cu acelaşi dosar, care, între timp, fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei, cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Sâmbătă este prezentată o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Galaţi, pe numele Auricăi Budescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite