Aurescu: Nu există informaţii care să indice intenţia Rusiei de a folosi arme de distrugere în masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că nu există, în acest moment, informaţii care să arate că Rusia ar intenţiona folosirea de arme de distrugere în masă în perioada "imediat următoare". El consideră că un act precum declararea războiului de către Federaţia Rusă Ucrainei poate crea nemulţumiri în societatea rusă.

"Nu există niciun fel de informaţii în acest moment care să indice intenţia de a folosi Rusia în perioada imediat următoare astfel de arme. Reamintesc faptul că la summit-ul NATO care s-a desfăşurat la Bruxelles pe 24 martie, în declaraţia finală a acestui summit, liderii aliaţi au avertizat Rusia cu privire la inadmisibilitatea utilizării unor arme de distrugere în masă şi chiar au fost trasate o serie de sarcini pentru autorităţile militare de a pregăti în continuare o serie de măsuri, inclusiv pentru summit-ul de Madrid care va avea loc în luna iunie, respectiv de a acorda Ucrainei o serie de elemente de sprijin în acest scenariu care în acest moment este, repet, neconfirmat din punct de vedere al realităţii din teren”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, joi seară, la TVR. 

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Rusia să declare război Ucrainei în 9 mai, aşa cum susţin unele surse, Aurescu a afirmat că o astfel de măsură poate avea "consecinţe adverse, ţinând seama că în plan psihologic, în societatea rusă poate să creeze nemulţumiri la nivelul populaţiei".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite