Criză în Justiţie. Augustin Lazăr, despre efectele ordonanţei privind legile Justiţiei: E un test de rezistenţă pe care îl dau magistraţii. Să fim optimişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Lazăr. FOTO Mediafax
Augustin Lazăr. FOTO Mediafax

Procurorul general a anunţat că luni va face demersurile de contestare la Curtea Constituţională a ordonanţei care modifică legile Justiţiei şi care a scos vineri în stradă sute de magistraţi.

„Procurorii români au mentalitate de magistraţi europeni. Nu pot să înţeleagă cum se pot modifica de la o zi la alta legile justiţiei în maniera în care să fie produse astfel de situaţii care să ducă la un blocaj al activităţii ministerului public. Evident că se produce o agitaţie printre magistraţii procurori care nu pot accepta astfel de puneri în scenă“, a declarat Augustin Lazăr, la RFI.  

De asemenea, acesta a subliniat că ceea ce se întâmplă în prezent este un test de rezistenţă. „Faptul că România este un stat al Uniunii Europene, iar Uniunea Europeană, Europa este patria raţiunii. Acesta va fi un test de rezistenţă pe care îl va da corpul magistraţilor în general, corpul procurorilor în special, pentru a arăta dacă ei reprezintă cu adevărat a trei autoritate în stat sau România are mai puţine autorităţi. Eu zic că da, că avem motive să fim optimişti“, a mai punctat Lazăr. 

Augustin Lazăr va tranşa săptămâna viitoare cine are competenţe în dosarul Tel Drum, DNA sau secţia specială recent înfiinţată de PSD-ALDE, la care astăzi a ajuns, după 4 solicitări, o copie a dosarului Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite