Anchetă la o şcoală din Capitală, după ce o învăţătoare i-a jignit grosolan pe copiii de clasa a II-a: „Ce înseamnă, fetiţo, diferenţa? Măi, tu eşti cretină?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii sunt jigniţi de învăţătoarea de la clasă FOTO Adevărul
Elevii sunt jigniţi de învăţătoarea de la clasă FOTO Adevărul

Jignirile, umilinţele şi ţipetele unei învăţătoare de la Şcoala 119 din Capitală, care urlă la elevii de la clasă făcându-i mincinoşi şi nesimţiţi, au intrat în atenţia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), care luni dimineaţă va trimite o echipă în control.

„Ce înseamnă, fetiţo, diferenţa? Măi, tu eşti cretină? Diferenţa, la exerciţiul ăsta, în dreptul cărei operaţii este? Pune dracului mâna şi termină tot testul, că dau cu tine de pământ! Nesimţito, ce eşti, de nesimţită!” - aşa decurge o oră de matematica la clasa a doua într-o şcoală din Bucureşti. Iar jignirile nu se opresc aici.

Comportamentul dascălului a intrat în atenţia autorităţilor după ce urletele sale au fost înregistrate cu reportofonul de mama unuia dintre elevi, care a trimis ulterior înregistrarea către ISMB. 

Însă, pentru că nimeni nu-şi asumă înregistrarea, autorităţile au explicat că nu au cui să răspundă la sesizare.

Sesizare anonimă, anchetă îngreunată

Concret, surse din ISMB au declarat pentru „Adevărul” că ancheta inspectorilor va fi îngreunată de faptul că sesizarea primită este anonimă.

„Sesizarea este anonimă, asta e marea noastră problemă. Nu e semnată de nimeni, nu avem nicio declaraţie făcută de vreun părinte, practic ni s-a trimis strict înregistrarea. Nu e niciun nume sau vreun grup de părinţi care să îşi asume acea înregistrare, ceea ce ne face să tratăm cu mai multă suspiciune cazul. Dacă acuzaţiile se adeveresc, iar învăţătoarea, care are o vechime de 20 de ani în sistem, se comportă într-adevăr aşa, este foarte grav”, au arătat oficialii din ISMB.

Însă, înainte de toate, arată aceştia, este important de văzut dacă sesizarea este una temeinică”. Astfel, directoarei Carmen Toader de la Şcoala 119 din Capitală i s-a transmis deja că unitatea de învăţământ va fi supusă unui control amănunţit începând de luni.

Nicio reclamaţie depusă la Poliţie de părinţi

La scurt timp după ce a aflat de scandalul din şcoala pe care o are în subordine, directorul Carmen Toader a ajuns în spital, acuzând stări de leşin, după cum au arătat surse judiciare pentru „Adevărul”. Acestea au precizat că femeia a fost transportată la cel mai apropiat spital din zonă, respectiv la Bagdasar-Arseni, fiind externată pe seară.

Văzând înregistrarea, oficialii din Poliţie  s-au autosesizat. Nicio reclamaţie nu a fost însă depusă de vreun părinte la secţia 16, căreia îi este arondată şcoala 119 din Capitală.

„Până vineri la ora 18.00 nu a fost depusă nicio reclamaţie. În mod normal, pentru un astfel comportament poţi face plângere la poliţie. În ce priveşte autenticitatea înregistrării, persoana suspectată, în cazul de faţă învăţătoarea, ar putea cere o expertiză în acest sens. Şi proximistul a verificat şi nu au fost făcute niciun fel de plângeri”, au explicat sursele juridiciare.

Asociaţia Părinţilor şi Profesorilor: „Până acum avem doar fapta”

Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor şi Profesorilor din Şcoala 119 au explicat, pentru „Adevărul”, că joi, la şedinţa care a avut loc cu membrii asociaţiei, niciun părinte nu s-a plâns vis-a-vis de comportamentul cadrelor didactice din instituţie.

Legat de înregistrarea auto, oficialii asociaţiei au explicat că „au luat cunoştinţă de ea din presă”. Ei se îndoiesc de autenticitatea înregistrării pe motiv că persoana care a făcut sesizarea la Inspectoratul Şcolar nu şi-a dezvăluit nici în acest moment identitatea. „Până acum avem doar fapta, nu putem acuza învăţătoarea de nimic”, au precizat aceştia. „Nu înţeleg de ce părinţii tac. Dacă e adevărat şi ei tac, avem o mare problemă”, au completat sursele din ISMB.

„Adevărul” nu a putut lua legătura cu conducerea şcolii pentru un punct de vedere cu privire la acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite