Au reapărut arderile de anvelope care poluează Bucureştiul. Vinovaţii sunt din Sinteşti-Vidra, judeţul Ilfov VIDEO

Au reapărut arderile de anvelope care poluează Bucureştiul. Vinovaţii sunt din Sinteşti-Vidra, judeţul Ilfov VIDEO

FOTO Captură video

Garda de Mediu a descoperit că în noaptea trecută mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zona limitrofă a Capitalei au poluat din nou Bucureştiul  arzând cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice.

„În urma informării Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi în urma analizei reţelei independente de senzori de monitorizare a calităţii aerului, care indicau concentraţii mai ridicate în zonele limitrofe Bucureştiului, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului împreună cu Poliţia şi au identificat, în zona Sinteşti-Vidra din judeţul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetăţeni”, arată Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.
 
Comisarii Gărzii de Mediu au concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre aceleaşi persoane surprinse că ardeau cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice, în urma controlului din perioada 02-08 martie. În urma verificărilor preliminare în limita competenţelor, s-a decis deferirea cazului către organele de cercetare penală.
 

Cum a inceput totul

Acţiunea autorităţilor a fost demarată după ce, în ultimele 24 ore, concentraţiile PM10, PM2.5 şi NO2 din Capitală au evoluat neobişnuit faţă de normal, nu atât în ceea ce priveşte maximele înregistrate, ci mai ales legat de perioadele orare în care s-au înregistrat creşterile şi valorile maxime. „După creşterea obişnuită din perioada de seară (20:00-22:00), odată cu scăderea vitezei vântului până aproape de zero (calm atmosferic), a avut loc o creştere nu foarte amplă, dar constantă a concentraţiilor, până în jurul orei 02:00 dimineaţa. Valorile maxime ale concentraţiei de PM10 au fost de 79.3 micrograme/mc, iar pentru NO2 valoarea maximă a fost 97.3 micrograme/mc. Precizăm că aceste valori maxime nu au condus la depăşiri ale valorilor limită nici la media zilnică a PM10 (în jur de 30 micrograme/mc, faţă de 50, cât este valoarea limită), nici pentru NO2, unde s-a atins doar jumătate din valoarea limită. Ca termen de comparaţie, în cazul episodului de poluare a aerului din perioada 01-02 martie, s-au înregistrat valori şi de peste 600 micrograme/mc pentru PM10”, precizează Ministerul Mediului pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările