Aţi scăpat de DNA, dar de dracu' ba!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secvenţele cu ungerea cu mir a celor doi senatori Varujan Vosganian şi Dan Şova ca leac împotriva ”Satanei” din Justiţie vor rămâne în antologia celor mai penibile momente întâmplate în Parlamentul României.

Pentru că aceşti indivizi grobieni nu şi-au bătut joc doar de poporul care i-a ales, ci şi de Dumnezeu, făcând paradă de credinţă făţarnică la ceasuri de mare audienţă şi transformând Sfintele Taine în amulete norocoase şi în sticluţe cu poţiuni magice. Au demonstrat că nu au înţeles nimic din Biblie, dacă au citit-o vreodată. 

Ar fi văzut acolo în Cartea Sfântă rostul adevărat al minunilor divine, caracterul lor pedagogic. Iisus Hristos a vindecat bolnavi, a înviat morţi, dar nu ţin minte să fi scăpat corupţi de la puşcărie. Nu ţinea de ”fişa postului”, ”ce e al Cezarului e al Cezarului, ce e al lui Dumnezeu, e al lui Dumnezeu”.  Când a fost judecat şi răstignit, Iisus n-a folosit o scamatorie care să-l scape ”hocus-pocus” de la moartea pe cruce. Ce v-ati mai fi făcut atunci păcătoşilor, cu ce mir v-aţi mai fi uns dacă n-ar fi existat Sfântul Mormânt?! 

Prin frica lor, ”mironosiţele” de la Senat şi-au bătut joc chiar şi de noţiunea de martir, căci sfinţii n-ar fi îndrăznit să-l roage pe Dumnezeu să-i scape de moarte atunci când erau aruncaţi la fiare sau erau schingiuiţi. Aşadar, o să le dăm o veste proastă acestor băieţi: aţi scăpat de DNA, dar de dracu' ba! Căci sunteţi mai răi decât hoţul care îşi face cruce când se duce la furat.

Şi dacă tot ne aflâm în Postul Mare să mai stăruim un pic asupra unor obiceiuri proaste ale poporului care mai mult ne îndepărtează de Dumnezeu. Am văzut că în unele biserici s-a trecut la un soi de educaţie, prin ”propovăduirea” unui cod al bunelor maniere de respectat în casa Domnului, dar credinţa asta în Dumnezeu ca ”vrăjitor”  persistă  şi, după cum aţi văzut, face victime de lux, chiar şi in Parlament. Cultul exagerat al moaştelor de sfinţi, folosirea excesivă şi fără discernământ a mirului sau a aghiazmei, împărtăşirea copiilor ca pe o modă fac parte dintr-o deviere de sens pe care slujitorii Bisericii au datoria s-o îndrepte. La fel ca practicile de-a dreptul medievale cum ar fi deschiderea cărţii sau dezlegarea cununiilor.

De asemenea, cred că se impune o selecţie mai riguroasă a politicienilor ctitori sau ”finanţatori” de biserici pentru că mulţi dintre ei sunt astăzi clienţi ai DNA. Bun, poate aşa li se mai iartă din păcate, dar totuşi să-i eliberezi de la Patriarhie o adeverinţă de bună purtare lui Marian Vanghelie mi se pare cam exagerat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite