Uniunea Naţională a Transportatorilor: şoferi care sunt trimişi în cursele externe obţin atestatele profesionale foarte uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit UNTTR, în România atestatele profesionale pentru şoferi se obţin foarte uşor  FOTO Adevărul
Potrivit UNTTR, în România atestatele profesionale pentru şoferi se obţin foarte uşor  FOTO Adevărul

Radu Dinescu, reprezentantul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri (UNTTR), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că firmele de transport verifică starea tehnică a vehiculelor şi nu trimit şoferi neexeperimentaţi în curse externe. Acesta admite în schimb că în practică în România atestatele profesionale sunt obţinute foarte uşor.

Reprezentantul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a arătat că în condiţiile în care un autocar nou ajunge la 250.000 euro, fără TVA, iar unul second hand la 100.000 euro, fără TVA, acestea nu sunt lăsate pe mâna unor şoferi fără experienţă la o cursă externă.

Atestatele profesionale se obţin foarte uşor

„Într-adevăr, dacă vorbim despre modul în care se obţin atestatele profesionale în România, da, se obţin foarte uşor în practică, pentru că din punct de vedere legal şi teoretic condiţiile din România sunt aceleaşi cu cele din orice stat membru al Uniunii Europene. În practică, noi reuşim să simplificăm, când vrem, lucrurile şi de asemenea, când vrem, să le facem extrem de complicate“, a adăugat Dinescu.

18 persoane decedate în accidentul cu „autocarul morţii“

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, aceasta fiind de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite