Aterizare de urgenţă în Marea Britanie a unui avion de pasageri care venea din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Un avion de pasageri al companiei Blue Air care zbura de la Bucureşti spre Liverpool a efectuat o aterizare de urgenţă, luni, pe aeroportul britanic, din cauza unor probleme tehnice, anunţă site-ul de profil AirLive, citat de presa britanică.

UPDATE Avionul Blue Air, autorizat să reia zborurile

Piloţii avionului Blue Air care zbura pe ruta Bucureşti-Liverpool au cerut prioritate la aterizare pe aeroportul britanic urmare a unei semnalizări apărute la bordul aeronavei, pasagerii ajungând în siguranţă la destinaţie, iar aparatul a fost verificat şi va efectua cursa retur, potrivit companiei.

"Urmare a unei semnalizări apărute în faza de aterizare, comandantul aeronavei a solicitat prioritate la aterizare. Aterizarea s-a desfăşurat în condiţii normale, iar imediat după debarcarea pasagerilor o echipă tehnică a făcut inspecţia avionului. În aceste momente avionul este eliberat pentru zbor, urmând ca pasagerii să fie îmbarcaţi pentru zborul de retur, Liverpool - Bucureşti", arată operatorul aerian low-cost, într-un comunicat.


Potrivit ziarului Liverpool Echo, avionul de pasageri al companiei Blue Air efectua zborul 0B133, de la Bucureşti spre Liverpool.

Piloţii au semnalat probleme la unul dintre motoare. "Zborul Blue Air #0B133 a declarat stare de urgenţă", a transmis site-ul de profil AirLive, prezentând imagini cu avionul de pasageri care survola zona Wirral, situată la periferia oraşului Liverpool.

Avionul a aterizat în siguranţă la ora 11.02 (13.02, ora României), pe aeroportul John Lennon din Liverpool.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului britanic a confirmat incidentul, fără a oferi detalii despre defecţiune, precizând că aeronava Blue Air a aterizat în siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite