UPDATE Cod portocaliu de ninsori şi viscol. Măsuri de vreme rea pentru autorităţile publice şi locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Sandu, şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat joi că vremea se va înrăutăţi în următoarele zile, iar vineri  este posibilă emiterea unui cod portocaliu de viscol şi ninsori. La sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), condusă de ministrul Radu Stroe.

UPDATE „Este posibilă emiterea de cod portocaliu de ninsori şi vânt  în zona Olteniei şi Moldovei pentru  mâine începând de la ora 10.00 până la ora 18.00. În Moldova, vreamea se va înrăutăţi pe parcursul zilei de sâmbătă. Nu se anunţă cantităţi mari de ninsoare, însă vântul va  sufla puternic“, a anunţat în urmă cu câteva minute Ion Sandu, şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Întrunirea C.N.S.U. are ca scop stabilirea măsurilor pe care autorităţile publice centrale şi locale trebuie să le întreprindă, în contextul atenţionării meteorologice Cod Galben de intensificări de vânt, ninsori viscolite şi răcire accentuată a vremii, în intervalul 22 martie, ora 08.00 – 23 martie, ora 08.00“, se precizează în comunicatul trimis de MAI.

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de viscol şi ninsori pentru toată ţara. Avertizarea intră în vigoare pe 22 martie şi expiră pe 23 martie.

În vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 kilometri pe oră.

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 kilometri pe oră, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite