Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Ninsori abundente şi blocaje pe infrastructura de transport, în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAE le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluţiei condiţiilor meteorologice  Foto: Arhivă
MAE le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluţiei condiţiilor meteorologice  Foto: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transms, miercuri, o atenţionare de călătorie înTurcia. Potrivit MAE, din cauza condiţiilor meteorologice, există riscul închiderii sau blocării circulaţiei pe principalele străzi care conectează oraşul Istanbul de provincia turcă Trakiya şi de Aeroportul Internaţional Istanbul, care funcţionează la capacitate redusă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Turcia că, din cauza condiţiilor meteorologice, deplasarea pe autostrada E80 (O3) se desfăşoară în condiţii dificile, existând riscul închiderii sau blocării circulaţiei pe porţiuni din principalele artere care conectează oraşul Istanbul cu provincia turcă Trakiya şi cu Aeroportul Internaţional Istanbul, în special pe timp de noapte”, informează MAE.

Totodată, potrivit sursei citate, Aeroportul Internaţional Istanbul - Aeroportul Sabiha Gokcen funcţionează la capacitate redusă până în după-amiaza zilei de joi,  27 ianuarie 2022, deservind prioritar zborurile care au fost deviate de pe alte aeroporturi din zonă. 

MAE le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluţiei condiţiilor meteorologice şi să ia în calcul reprogramarea călătoriei, pe cât posibil, pentru a evita blocaje în circulaţia rutieră sau pe aeroport. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +903124477940 şi Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +902123583537. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în R. Turcia: +90532.318.1726 şi Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, www.mae.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite